Marlies Ruigrok is druk bezig met onder meer haar eerste EP.
Marlies Ruigrok is druk bezig met onder meer haar eerste EP. (Foto: Nynke Brandsma)

Marlies Ruigrok werkt aan haar debuut EP

Algemeen

Popmuziek en poëzie gemixt met Latijns-Amerikaanse muziek; dat is straks te horen op de allereerste EP van Marlies Ruigrok.

“Het wordt echt een theateralbum”, zo vertelt de zangeres en theatermaakster. “Er komen vijf theatersongs uit mijn voorstellingen AZUL en Zócalo op te staan.” Samen met een groep muzikanten werkt Marlies - geboren en getogen in Schipluiden en tegenwoordig woonachtig in Delft - aan het album. “Ik ben echt een live performer, dus ik ben gewend mijn liedjes op het podium aan het publiek te laten horen. Voor de nummers op het album worden nieuwe arrangementen gemaakt en ga ik samen met de muzikanten opnieuw aan het werk. Muziek voor een album maken, is echt een hele ander tak van sport.” Dat haar theatersongs ook op een EP werken, is volgens Marlies mede te danken aan de muzikanten. “Zij kunnen ontzettend goed verhalend spelen waardoor het super goed werkt.” De muzikanten zijn te horen op drums, tuba, piano, gitaar en trombone. 

In 2019 studeerde Marlies af met haar muziektheatervoorstelling AZUL en afgelopen jaar speelde zij haar tweede voorstelling Zócalo. Beide voorstelling zijn geïnspireerd op haar reizen door Latijns-Amerika. “De Spaanse taal raakt me en ik zing dan ook graag in het Spaans. Ik ben nu druk bezig met mijn derde voorstelling; die ga ik vanaf dit najaar spelen.” Maar eerst is Marlies deze zomer ook nog in Midden-Delfland te zien. “Op 13 augustus speel ik Zócalo in Schipluiden en op 9 september in Maasland, dit in het kader van Ode aan Midden-Delfland.”

Met het schrijven van haar derde voorstelling, een aantal optredens en het werken aan de debuut EP heeft Marlies een drukke zomer voor de boeg dus. Om van de EP dat mooie eindproduct te maken zoals zij dat voor ogen heeft, is extra financiering nodig en daarom is Marlies een crowdfunding gestart. “Het geld wordt gebruikt om de arrangementen te maken, alle muzikanten te betalen, de studio en opnametechnicus in te huren en vervolgens de EP te kunnen laten persen omdat we deze graag ook fysiek uit willen brengen. Bovendien wordt de EP uitgebracht met een eenmalige releaseshow in Delft.” Je kunt geld doneren en daar tegenover staan hele leuke tegenprestaties. Je kunt bijvoorbeeld de EP alvast kopen, of je naam wordt vermeld op de EP, vrijkaarten voor de releaseshow of zelfs een concert op locatie van Marlies samen met haar gitarist. “Het gaat heel goed met de crowdfunding, we staan al op 70%, maar hebben dus nog een deel van het bedrag nodig, alle beetjes helpen.”

Kijk voor meer informatie over de crowdfunding op de website www.marliesruigrok.nl. Direct op de homepage staat een link naar de donatiepagina. Kaarten voor de voorstelling van Marlies in Schipluiden op 13 augustus zijn verkrijgbaar via www.odeaanmiddendelfland.nl.

Afbeelding
Bestuurder MP3 aangehouden na dollemansrit Lotsweg Den Hoorn Algemeen 2 aug, 06:31
Afbeelding
Kunst in de Oude Kerk Maasland Algemeen 1 aug, 09:44
Afbeelding
Reinier de Graaf ziekenhuis breidt Moeder en Kindcentrum uit Algemeen 30 jul, 14:03
Afbeelding
Van het Kassie naar de Schuur Algemeen 29 jul, 18:58
Afbeelding
Ochtendvierdaagse in Schipluiden Algemeen 28 jul, 17:53
Afbeelding
Voltallig orkest Sinfonia Rotterdam treedt op op Markt in Delft Algemeen 27 jul, 14:02
Afbeelding
Extra dijkinspecties vanwege aanhoudende droogte Algemeen 27 jul, 13:58
Afbeelding
Immunotherapie thuis in plaats van in het ziekenhuis Algemeen 26 jul, 08:03
Afbeelding
Expositie Anja Eijgenraam in Hoornse bieb Algemeen 25 jul, 16:46
Afbeelding
GGD Haaglanden start met vaccinatie apenpokkenvirus Algemeen 25 jul, 12:00
Afbeelding
Zomerse foto’s in de krant Algemeen 23 jul, 18:38
Afbeelding
Zomeravondwandeling met Broekpoldergidsen Algemeen 23 jul, 10:30
Afbeelding
Koets raakt te water nadat paard in paniek raakt; koetsier bekneld onder koets in Maasland Algemeen 22 jul, 07:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Midden-Delfland

Op Rodi Midden-Delfland volg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland. Rodi Midden-Delfland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Midden-Delfland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland in je mailbox.