De Maxima’s hebben weer wat leuks bedacht.
De Maxima’s hebben weer wat leuks bedacht. (Foto: GvW-T)

Fanfare voor de Hoornse Vaart

Algemeen

Er komt weer iets leuks in Den Hoorn. De Maxima’s zullen samen met de Knotwilgen de ‘Fanfare voor de Hoornse Vaart’ organiseren. Dus kom zaterdag 9 juli naar de Hoornsekade en geniet.

Door Gemma van Winden-Tetteroo

Ooit was de Hoornse vaart een drukke verkeersader om de bloemkolen, de radijzen en de komkommers van de tuinders naar de veiling te brengen. Dat gebeurde met een duwstok; bomen heette het. Weet u het nog? Op de kade fietste of liep ook Anna of Bertha Schenkeveld; alpinopet op het hoofd, zware tassen vol rammelende melkflessen in donkere tassen aan het stuur op weg naar de klantjes. Als de school uitging, zorgden klaar-overs dat de kinderen veilig de straat over konden steken om vervolgens het kippenbruggetje van ‘Faas Need’ te nemen en uit te waaieren over het dorp.

Dat alles, die pure nostalgie, wordt op zaterdagmiddag 9 juli bezongen door de Maxima’s die samen met de Knotwilgen een muzikale ode brengen aan de Hoornse Vaart. “Van oudsher het middelpunt van bedrijvigheid in Den Hoorn.” En zo komen de diverse activiteiten en de markante personen aan bod. “Het podium van de Maxima’s is deze middag een tuindersschuit,” zo laten ze weten, “gedurende het optreden dobberen we de vaart af. Met versterking door het koperwerk van de Knotwilgen. Het publiek kan de schuit volgen of zelf meepeddelen met kano, sup of opblaasboot. De start is bij de oude schoorsteen voor Hoornsekade 43. Verzamelen om 14.45 uur. Het vertrek is om 15.00 uur. Fietsen mogen niet mee. Tijdens de tocht, die ongeveer een uur zal duren, komen allerlei bijzondere evenementen op en langs het water en illustere dorpelingen op muzikale wijze voorbij. Het eindpunt is het kerkplein waar het loflied ‘Fanfare voor de Hoornse Vaart’ gespeeld wordt. Aansluitend is er gelegenheid om een drankje te drinken.”

Afbeelding
Zomeravondconcert door fortepianiste Petra Somlai in ‘t Woudt Algemeen 2 aug, 11:06
Afbeelding
Bestuurder MP3 aangehouden na dollemansrit Lotsweg Den Hoorn Algemeen 2 aug, 06:31
Afbeelding
Kunst in de Oude Kerk Maasland Algemeen 1 aug, 09:44
Afbeelding
Reinier de Graaf ziekenhuis breidt Moeder en Kindcentrum uit Algemeen 30 jul, 14:03
Afbeelding
Van het Kassie naar de Schuur Algemeen 29 jul, 18:58
Afbeelding
Ochtendvierdaagse in Schipluiden Algemeen 28 jul, 17:53
Afbeelding
Voltallig orkest Sinfonia Rotterdam treedt op op Markt in Delft Algemeen 27 jul, 14:02
Afbeelding
Extra dijkinspecties vanwege aanhoudende droogte Algemeen 27 jul, 13:58
Afbeelding
Immunotherapie thuis in plaats van in het ziekenhuis Algemeen 26 jul, 08:03
Afbeelding
Expositie Anja Eijgenraam in Hoornse bieb Algemeen 25 jul, 16:46
Afbeelding
GGD Haaglanden start met vaccinatie apenpokkenvirus Algemeen 25 jul, 12:00
Afbeelding
Zomerse foto’s in de krant Algemeen 23 jul, 18:38
Afbeelding
Zomeravondwandeling met Broekpoldergidsen Algemeen 23 jul, 10:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Midden-Delfland

Op Rodi Midden-Delfland volg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland. Rodi Midden-Delfland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Midden-Delfland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland in je mailbox.