Zomeravondconcert door Duo Belder Kimura in ‘t Woudt

Algemeen
Klavecinist/fortepianist Pieter-Jan Belder en barokvioliste Rie Kimura.
Klavecinist/fortepianist Pieter-Jan Belder en barokvioliste Rie Kimura. (Foto: CCtW)

Zaterdag 16 juli om 20.00 uur geeft Duo Belder Kimura een ‘Zomeravondconcert in de kerk van ’t Woudt’. Klavecinist/fortepianist Pieter-Jan Belder en barokvioliste Rie Kimura, twee grootmeesters op hun instrument, werken al jaren succesvol en intensief samen.

In het concert staat muziek van Johann Sebastian Bach centraal. Meerdere Sonates voor viool en klavecimbel zullen klinken, evenals de beroemde Chaconne voor vioolsolo en de Chromatische Fantasie voor klavecimbelsolo.

Rie Kimura is geboren in Japan. Haar viooltechniek wordt alom geprezen en maakt haar tot een veelgevraagd soloviolist en kamermuziekmusicus. Naast Fantasticus, waarvan zij een van de oprichters is, speelt Rie regelmatig met The Amsterdam Baroque Orchestra, Bach Collegium Japan, Apollo Ensemble en de Nederlandse Bachvereniging. Haar eerste solo-opname ‘Tartini & Veracini’ werd in 2015 uitgebracht en ontving een zeldzame 5-sterren recensie van de Volkskrant.

Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de hoofdprijs van de Yamanashi Early Music Competition 2008 (Japan) en verschillende ensembleprijzen in Brugge en Amsterdam. Zij won in 2010 de Premio Bonporti barokvioolwedstrijd in Italië, waar zij ook de publieksprijs ontving. 

Pieter-Jan Belder is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist, continuospeler en blokfluitist. Hij geniet een internationale carrière. Sinds 2005 is hij als dirigent van zijn eigen ensemble Musica Amphion regelmatig te gast in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Pieter-Jan behaalde vele prijzen op internationale concoursen. Hij geeft regelmatig masterclasses en is een veel gevraagd gastdocent. Sinds 1991 maakte Belder meer dan 130 cd-opnames waarmee hij internationale erkenning en bekendheid als klavecinist verwierf.

Kijk voor meer informatie over het programma en voor de kaartverkoop op www.concertentwoudt.nl