Voltallig orkest Sinfonia Rotterdam treedt op op Markt in Delft

Algemeen
Het openluchtconcert vindt plaats op de Markt in Delft.
Het openluchtconcert vindt plaats op de Markt in Delft. (Foto: PR)

In de binnenstad van Delft start deze week de 25e editie van het Delft Chamber Music Festival. Op de eerste vrijdagavond van het festival vindt het gratis toegankelijke Marktconcert plaats. 

Het openluchtconcert biedt iedereen de kans om te genieten van topmusici tijdens een feestelijk programma. Dit jaar treedt het voltallige orkest van Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen op. Dit orkest staat samen met violiste Isabelle van Keulen garant voor een feestelijk concert tijdens de zomeravond van vrijdag 29 juli. Aanvang: 21:00 u.

Sinfonia Rotterdam brengt de muziek van klassieke meesters op een dynamische, enthousiasmerende wijze. Het orkest weet het publiek zo te betrekken bij hun concerten dat het een echte muzikale beleving wordt. Conrad van Alphen werd geboren in Pretoria, Zuid-Afrika, waar hij na zijn muziekstudie als contrabassist werkte voor het Zuid-Afrikaans Nationaal Orkest. Op 26-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland. Hij volgde directielessen bij Eri Klas en Roberto Benzi.

Op het programma staan:  J. Strauss Ouverture uit Die Fledermaus, F. Schubert Deel 1 uit Symfonie nr. 3, G.F. Händel Air en Alla Hornpipe uit Water Music, F. Schubert Ouverture uit Die Freunde von Salamanka, F. Mendelssohn Deel 1 ‘Allegro’ uit Concert voor viool en strijkers in d kl.t. (1822), G.F. Händel Music for the Royal Fireworks  .

Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het Delft Chamber Music Festival vindt plaats van 27 juli t/m 7 augustus 2022. Voor informatie over de complete programmering en de kaartverkoop zie: www.delftmusicfestival.nl