EHBO: Het kan ook jouw (klein)kind zijn!

Algemeen
Leer thuis en in de praktijk hoe je moet handelen.
Leer thuis en in de praktijk hoe je moet handelen. (Foto: GvW-T)

Heerlijk die kinderen. Maar zij kunnen ook uit een boom vallen, chloor drinken, zich snijden, branden of gewoon lelijk vallen. Weet jij wat je dan moet doen? Begin met een cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK)  in Schipluiden!

Gemma van Winden-Tetteroo

Kinderen verkennen de wereld. Dat gaat meestal goed. Maar niet altijd. Dan is het belangrijk dat je meteen in actie komt. Volstaat een kusje of moet een wond echt worden verbonden of misschien wel gehecht? En hoe help je een kind dat per ongeluk een slokje uit de verkeerde fles heeft genomen? Of iets geks heeft ingeslikt. Je ontdekt het allemaal (en meer) tijdens EHBO aan kinderen. Doen dus!

Iets voor jou?
Ja! EHBO aan kinderen is voor iedereen interessant. Of je nu een jonge of een aanstaande ouder bent, of je nu net opa of oma bent geworden (gefeliciteerd!), misschien les geeft aan kinderen of ‘gewoon’ wilt weten hoe je kunt helpen. Deze cursus brengt je de essentiële kennis en vaardigheid bij.

EHBO van A tot Z
Van A tot Z betekent dat je eigenlijk alles over kinderen moet weten. Daarbij is het managen van emoties ook heel belangrijk. Hoe stel je een kind of een van de ouders gerust? Moet je met spoed handelen of niet? Kun je kinderziekten herkennen? En omgaan met letsel van breuk tot brandwond? Als het echt misgaat moet je zelfs in staat zijn om kinderreanimatie toe te passen en hulp bij verdrinking en vergiftiging.

Handig om te weten
EHBO aan kinderen is een mix van theorie(thuis) en praktijk. De praktijklessen worden gegeven in ’t Notenschip, Schoolplein 4, Schipluiden. Hoe je wondjes verbindt of een ‘vreemd voorwerp’ uit een oortje verwijdert moet je immers zelf ervaren….

Natuurlijk wil je niet dat een kind pijn heeft. En natuurlijk hoop je dat je nooit in actie hoeft te komen. Maar als het ooit wel nodig is, wil je zeker niet machteloos toekijken. Dus aarzel niet en schrijf je in! De cursus duurt 3 avonden, die zijn gepland op 8, 15 en 22 februari. Van 19.00u tot 22.00u. Zie jij ook het belang van een dergelijke cursus in, mail dan naar secretaris@ehboschipluiden.nl