Varend Corso Westland trapt editie 2023 af

Algemeen
53 leerlingen van de Dutch Academy of Performing Arts gaven een show bij het startschot van Varend Corso 2023.
53 leerlingen van de Dutch Academy of Performing Arts gaven een show bij het startschot van Varend Corso 2023. (Foto: Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz)

Varend Corso Westland beleefde woensdagavond 25 januari de start van de editie van 2023. De locatie was, in lijn met het thema ‘On Stage’, in De Theaterloods in Naaldwijk.

In zijn openingswoord sprak corsovoorzitter Rob Baan nog kort zijn teleurstelling uit over het gemeentebestuur van Den Haag dat haar handen van het Corso heeft afgetrokken. Hij prees daarentegen het gemeentebestuur van Westland dat het Varend Corso gebruikt als middel om de regio en relaties kennis te laten maken met alle producten die in Westland worden geteeld. Met groot enthousiasme kijkt hij dan ook uit naar de komende editie.

De aanwezigen, waaronder veel vertegenwoordigers van de Westlandse kernen, werden door Anthony Zuiderwijk en artistiek coördinator Hans Hoogerwerf een stukje op weggeholpen. Zij schetsten, aan de hand van verschillende muziekstijlen, mogelijke invullingen voor de deelnemende corsoboten. Daarnaast verzorgde 53 leerlingen van de Dutch Academy of Performing Arts een show met bekende musicalmelodieën. 

De vertegenwoordigers van de kernen hebben er veel zin in. Zo is de kern Honselersdijk al twee keer bij elkaar geweest en is tijdens de laatste vergadering het thema vastgesteld.  En het nieuw aangetreden bestuur in De Lier is ook al hard aan het werk. “Wij hebben de structuur van de stichting aangepast”, vertelt Jaco Lemckert. “Van elke werkgroep zit een afgevaardigde in het bestuur en dat werkt heel erg prettig. De komende weken hopen we het thema definitief vast te stellen en dan gaat het gebeuren.”

Delfts nachtburgemeester Leo Quack zit boordevol ideeën, maar het zal van de medewerking van zijn gemeentebestuur afhangen of er ook een boot zal komen. Ik hoop dat onze nieuwe wethouder de knip wil trekken dan gaan we er zeker iets moois van maken, misschien wel rond het thema Willem van Oranje.”

Het Varend Corso vaart op 23 juni de Rijnmonddag, de 24e de Westland dag en de 25e de Delfland dag. Voor meer informatie: www.varendcorso.nl.