GVS-turnsters: geslaagde 2e districtswedstrijd

Algemeen
GV Schipluiden deed goede zaken in Rotterdam.
GV Schipluiden deed goede zaken in Rotterdam. (Foto: PR)

Afgelopen weekend werd in het Topsportcentrum in Rotterdam de start gemaakt van een reeks 2e plaatsingswedstrijden van district Zuid-Holland.

Op zaterdag 14 januari 2023 kwamen Maartje Peters en Nienke van Ispelen uit. Zij streden in “F”-niveau voor zowel het team- als individuele klassement. Deze twee enthousiaste dames turnden een gedegen en tevreden wedstrijd met goede en nette oefeningen op evenwichtsbalk, vloer, sprong en brug ongelijk. Net als bij hun 1e plaatsingswedstrijd in november 2022 vormden zij ook nu weer een team met de turnsters van Quintus Kwintsheul. Ook op deze wedstrijd behaalde dit mix-team een zeer verdienstelijke bronzen plek met 112.501 punten. Individueel eindigde Maartje op een 4e plaats met 37.117 punten. Nienke pakte met een fractie meer aan punten keurig brons: 37.467 punten.

Voorzichtig
Zondag 15 januari 2023 waren onze dames in “D”-niveau aan de beurt: Anna Peters, Lissa Hoek en Riëlle van Leeuwen. Zij turnden hun individuele meerkamp. Hun 1e plaatsingswedstrijd op 22 november 2022 was enigszins voorzichtig geturnd. De GVS-turnsters lieten prachtige en stabiele oefeningen zien op de toestellen evenwichtsbalk, vloer, sprong en brug ongelijk.

Op deze 2e plaatsingswedstrijd turnden de dames absoluut voor wat zij waard zijn op dit niveau. Er was een aanzienlijke verbetering te zien ten opzichte van hun 1e wedstrijd. Riëlle behaalde weliswaar “slechts” 29.383 punten, maar helaas werd haar sprong niet geteld, waarmee zij zichzelf zeker ca. 10 punten te kort deed. Lissa behaalde heel knap 40.817 punten en Anna zat daar net achter met een mooi totaal van 39.283 punten.