Sporthal vol groene energie

Algemeen
Ary Eikelenboom (Stichting Sporthal Keenenburg) en Matthijs Beke (EnergieC Midden-Delfland) voor het dak waar de zonnepanelen op komen te liggen.
Ary Eikelenboom (Stichting Sporthal Keenenburg) en Matthijs Beke (EnergieC Midden-Delfland) voor het dak waar de zonnepanelen op komen te liggen. (Foto: PR)

Onze lokale energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland en de Post-Kogeko Sporthal in Schipluiden gaan samen groene energie opwekken door zonnepanelen te leggen op het dak van de sporthal.

Afgelopen maandag werden de handtekeningen geplaatst op de overeenkomst door Ary Eikelenboom van Stichting Sporthal Keenenburg en Matthijs Beke, de voorzitter van EnergieC Midden-Delfland.

Matthijs Beke: “Door deze mooie samenwerking met het bestuur van de Stichting Sporthal Keenenburg kunnen we op het dak van de sporthal ruim 800 zonnepanelen leggen. Het is het grootste project van onze coöperatie tot nu toe. Hiermee kan duurzame stroom worden opgewekt die goed is voor het jaarverbruik van ongeveer 100 huishoudens.” Door lokaal meer duurzame stroom op te wekken hoeft er minder energie uit fossiele bronnen zoals kolen en gas te worden gebruikt en draagt het bij aan de energietransitie.

Maatschappelijke en duurzame opbrengsten
De Post-Kogeko sporthal wordt gebruikt door meerdere sportverenigingen in de gemeente. De stichting krijgt een vergoeding voor het gebruik van het dak. Zo heeft dit project ook nog een maatschappelijke en sportieve meerwaarde voor de inwoners van onze gemeente.