Een spetterende première van ‘Vijf Gaag-miniaturen’

Algemeen
In de klanken van muziek ‘zagen’ we beelden van De Gaag.
In de klanken van muziek ‘zagen’ we beelden van De Gaag. (Foto: PR)

Afgelopen zaterdag genoot het publiek in een overvolle Oude Kerk van Maasland van een concert van Harmonievereniging Masalant. Een concert met speciale gasten en een speciaal geschreven compositie. In het programma de première van ‘Vijf Gaag-miniaturen’ van Boudewijn Ruigrok. Met als gastsolisten Ab Vos, klarinet en Wim Vos, slagwerk.

Ab en Wim begonnen ruim 50 jaar terug hun muzikale loopbaan bij de Harmonie Maasland, onder leiding van hun vader, dirigent Wim Vos. Zij speelden jarenlang als professioneel muzikant in bekende symfonieorkesten en ensembles. Nu zijn ze als solisten terug in Maasland en ‘Weer Thuis bij de Harmonie’. 

Dit was aanleiding voor een nieuwe compositie voor soloklarinet en -slagwerk en harmonieorkest. In de klanken van muziek ‘zagen’ we beelden van De Gaag, het riviertje dat al eeuwenlang door Midden-Delfland stroomt. ‘Een schuit onderweg, de lisdodden aan de oever, een snaterende waterkip, mist over het water en de polders en uiteindelijk veilig thuis in de haven.’

Overgave
Het was een bijzondere avond. Een mooi programma met als thema’s water en het dorpse thuisgevoel. Er werd met veel plezier en overgave gespeeld door alle groepen van de harmonievereniging. De Blokfluitgroep, het Opleidingsorkest JEM en het ‘grote’ orkest.

Zelfs het publiek liet zich muzikaal horen onder inspirerende en enthousiaste leiding van Ab en Wim. Een optreden dat laat zien en horen dat de harmoniemuziek in Maasland springlevend is. Met een geweldige groep goede muzikanten, aankomend jong talent, inspirerende oud-leden als gastsolist en met nieuw gecomponeerde muziek. Een vereniging waar je bij wil zijn!