Soort van het Seizoen: paardenbloemen

Algemeen
paardenbloemen en hun bezoekers zijn de Soort van het Seizoen
paardenbloemen en hun bezoekers zijn de Soort van het Seizoen (Foto: Natuurlijk Delfland)

Natuurlijk Delfland heeft voor het Soort van het Seizoen in de maanden april – juni gekozen voor paardenbloemen en hun bezoekers.

Iedereen die woont in Midden-Delfland wordt uitgenodigd om naar deze uit te kijken, foto’s te maken en op te sturen aan natuurlijkDelfland@knnv.nl. Met het Soort van het Seizoen stimuleert Natuurlijk Delfland gerichte aandacht voor de natuur; de verrassing die bij de deelnemers kan ontstaan door het ontdekken van de grote veelzijdigheid van de natuur in onze omgeving. De waarnemingen worden verder gebruikt in het verspreidingsonderzoek. Deze activiteit is een onderdeel van het jaarthema Biodiversiteit. De reden hiervoor is de achteruitgang hiervan en de afspraken die gemaakt zijn op de VN-conferentie over biodiversiteit (COP15) in Montreal. Een van de belangrijkste is: in 2023 30% meer gebieden beschermen, waar de natuur centraal staat. 

Biodiversiteit
Onder biodiversiteit verstaan we alle levensvormen tussen genetische variatie en landschap. Diverse planten en diersoorten zijn daarin het duidelijkst herkenbare vormen. Deze variatie levert grondstoffen en voedsel, reguleert ons klimaat en zuivert lucht en water. Ook biedt ze ons een prettige leefomgeving om in te wonen, te recreëren en inspireert ons. Om dit thema handen en voeten te geven zetten wij elk seizoen een plant of dier in het zonnetje. Uiteraard organiseren we met onze teams vele activiteiten. Kijk hiervoor op https://delfland.knnv.nl/.