Het Delfts Symphonie Orkest repeteert met dirigent Frank de Groot in Lutherse kerk
Het Delfts Symphonie Orkest repeteert met dirigent Frank de Groot in Lutherse kerk (Foto: Cor Harteloh Fotografie)

Het Delfts Symphonie Orkest speelt in Oude Kerk

zondag 21 april 2024 15:00

Op zondagmiddag 21 april speelt het Delfts Symphonie Orkest onder leiding van dirigent Frank de Groot haar voorjaarsconcert in de Oude Kerk in Maasland, Kerkplein 1. Jong talent van het conservatorium in Amsterdam Isaac Lottman (21) soleert op de cello.

Het concert opent met de Helios Ouverture van de Deens componist Carl Nielsen: de muzikale verbeelding van een zonsopgang boven de Griekse zee. Gevolgd door het wereldberoemde celloconcert van Dvorák, met solist Isaac Lottman in de hoofdrol. Na de pauze volgen de Enigmavariaties, beeldschone en mysterieuze muziek van de Britse componist Edward Elgar. In veertien variaties schetst de componist portretten van zijn vrouw, vrienden, familie en geheime geliefden. Bovendien draagt de muziek een raadsel met zich mee dat tot op de dag van vandaag onopgelost blijft.

Het Delfts Symphonie Orkest is een klassiek symfonieorkest met ongeveer 75 leden. Het orkest is ontstaan uit een muziekensemble dat in 1919 werd opgericht door medewerkers van de Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek (DSM).  

Het concert begint om 15.00 in de Oude Kerk, Kerkplein 1 in Maasland. Hetzelfde concert is ook op zaterdagavond 20 april te beluisteren om 20.15 in de Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7 in Den Haag. Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.hetdso.nl/kaarten voor 20 euro per stuk in de voorverkoop en voorafgaand aan het concert aan de zaal voor 22 euro. Bij de prijs van een kaartje is een consumptie inbegrepen.