Festival Schippop: gezellig, gratis en goeie muziek

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Johan Gerritse)

Op zaterdag 10 juni is het weer tijd voor Schippop; een kleinschalige, gezellige en gratis popfestival in Schipluiden met goede bands. Het festival trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers, van jong tot oud.

Line-up

Schippop heeft iedere editie een veelzijdige programmering, met bands die aan de vooravond van het grote succes staan. Denk aan DeWolff, Chef’s Special, Kensington, Diggy Dex, Fresku and Will and The People. Allemaal hebben ze ooit gestaan op het hoofdpodium van Schippop. Ook dit jaar is er een mooie, muzikale line-up. Met niemand minder dan het zingende en rappende talent Sabina Nurijeva, de Amsterdamse band Cloud Cafe met hun indierock and folky roots. Maar ook Jet van der Steen en het alternatieve popfenomeen Hallo Venray zijn er bij. Net als Mo Ahmed, hij bracht vijf jaar geleden de traditionele Soedanese en woestijnliederen naar Nederland en staat op 10 juni op het grasveld in Schipluiden.

Gratis

De toegang tot Schippop is gratis. Dit is mogelijk dankzij subsidies, sponsors en ‘vrienden van’. Naast het muziekpodium zijn er ook verschillende eettentjes en ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Een paar duizend bezoekers komen naar het festival, van ouders met kinderen uit de buurt tot muziekliefhebbers uit heel Nederland.

Op zaterdag 10 juni om 13.00 uur barst het festivalgedruis voor de 22ste keer los, op het evenemententerrein Tiendweg in Schipluiden. Kijk voor de hele line-up, het kinderprogramma en meer informatie op www.schippop.nl.