‘Happen naar de Baas’ in Dorpskerk in Schipluiden

Cultuur
Ruurd Walinga.
Ruurd Walinga. (Foto: PR)

De kerkdienst op zondag 17 september in de Dorpskerk van Schipluiden wordt een heel bijzondere. Deze wordt namelijk verzorgd door cabaretier-evangelist Ruurd Walinga uit Geesteren in Gelderland. ‘De meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland’ verzorgt in zijn uppie de startdienst die om tien uur ‘s morgens begint.

Wie een doorsnee kerkdienst verwacht, komt bedrogen uit. Het gaat allemaal totaal anders in de cabaretviering van Ruurd Walinga. Hij speelt zijn stuk ‘Happen naar de Baas’ en leert dan het publiek waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden.

Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, zoals in zijn tien andere stukken, maar zichzelf. De cabaretviering is gratis.

In ‘Happen naar de Baas’ probeert de cabaretier op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over verlangens.

Na afloop heeft de cabaretier voor elke bezoeker een verrassing. Zie verder: www.waterinwijn.nl en www.protestantsschipluiden.nl.