Van Den Hoorn naar Den Hoorn deel 2

Cultuur
Afbeelding
(Foto: De Maxima's)

In 2018 gingen De Maxima’s met een bus fans op tournee naar Den Hoorn op Texel. Er volgde een daverend optreden in theater-café De toegift. Dit optreden smaakte naar meer.

Tijdens het muziekspektakel Fanfare voor de Hoornse Vaart kwam het de band ter oren dat er écht een Hoornse Vaart bestaat. Deze stroomt door, het verre Den Hoorn in Groningen. Tegenwoordig heet het dorp Wehe-Den Hoorn maar tot 1966 waren dat twee aparte dorpen. Reden genoeg dus voor De Maxima’s om er te gaan optreden.

Hoornstertil

Op zondagmiddag 29 oktober is er een optreden gepland in café De Hoornstertil in dit Wehe-Den Hoorn. Speciaal voor de Gruningers komt er een nieuwe versie van het Den Hoorn lied. En uiteraard zullen Hoornse Vaart en andere lokale hits, van hier en daar, niet ontbreken. En met de nodige toeters en bellen erbij want de heren gaan zeer compleet op pad.

Met de bus

Omdat er een vrolijke boel van te maken wordt er weer een bus geregeld. ’s Morgens vertrekt de bus uit Den Hoorn hier, onderweg is er volop entertainment in de bus, vervolgens een wandelingetje door Den Hoorn daar, daarna het optreden en aansluitend eten in De Hoornstertil en ’s avonds weer terug naar Den Hoorn hier.
Wie mee wil naar Den Hoorn kan zich aanmelden via maximas@kabelfoon.net.