Stoere en trotse meiden van Dance For Life laten Veiling bruisen

Cultuur
Een knappe lift door een selectiegroep, met de beste danseressen in hun leeftijdsklasse.
Een knappe lift door een selectiegroep, met de beste danseressen in hun leeftijdsklasse. (Foto: DvE)

Trots op jezelf zijn en zelfvertrouwen hebben: daar draaide het zondag 28 januari om bij De Veiling in Poeldijk, tijdens de wintershow van Dance For Life Studio (DFLS). En natuurlijk om lekker dansen. In vier shows zetten meerdere groepen van deze dansschool uit Den Hoorn, Rijswijk en Delft het evenementengebouw op stelten. 


In de rij voor het langverwachte optreden. - DvE

Op hits als ‘I Wanna Dance’ van Whitney Houston, ‘Candyman’ van Christina Aguilera en ‘Ik Hou Van Mij’ van Roos lieten de meiden - en één jongen - tijdens de vierde show van de middag het publiek genieten. Op het podium verschenen achter elkaar de dansgroep voor 8 tot 10 jaar, de volwassenengroep, de harde kern van de dansschool die al twaalf jaar betrokken bij DFLS betrokken is, de toppers van de selectiegroep en een nieuwe 18+-groep. Tot slot stalen ook de danseressen van 5 tot 7 jaar de show.


Alle meiden van show 4 op het podium. - DvE


Gevarieerd en krachtig

De outfits waren weer met zorg en aandacht uitgezocht en de haren mooi gevlochten, opgestoken of anderszins gestyled door de moeders. DFLS liet zien de meest uiteenlopende dansstijlen en moves aan te kunnen. Zo zorgde de rustige, maar ook krachtige dans van de harde kern op ‘Ik Hou Van Mij’ voor kippenvel, terwijl de volwassen groep vooral vrolijkheid oogstte en meerdere groepen, waaronder die van 8 tot 10 jaar, verrasten met onverwachte elementen, zoals een lift.

Zowel de selectie als de 18+-groep hadden ervoor gekozen te dansen op wat stoerdere en uitdagendere nummers. Dat maakte dat deze show niet alleen een heel mooie boodschap had - ‘Wees trots op jezelf!’ -, maar ook heel stoer was. 


De harde kern zette een ontroerende dans neer met een krachtige boodschap op het lied ‘Ik Hou Van Mij’ van Roos. - DvE


Trots lieten de meiden zien wat ze kunnen. - DvE


“De volwassen groep krijgt soms te horen dat ze wat meer moeten lachen tijdens de show”, vertelde de presentator, en dat lukte ze heel goed! - DvE


De groep 5- tot 7-jarigen deed het ook fantastisch! - DvE

Zomershow

Op naar de volgende show van DFLS in De Veiling in Poeldijk: de zomereditie. Daarvoor beginnen de meiden - en twee jongens in totaal - komende week alweer met repeteren.


De toptalenten in de selectiegroep van Dance For Life. - DvE


Voor de einddans kwam iedereen het podium weer op. - DvE