Nieuwe expositie ‘Ben Viegers’ geopend in Westlands Museum

Cultuur
Wethouder Melanie Oderwald van Midden-Delfland opent de tentoonstelling officieel.
Wethouder Melanie Oderwald van Midden-Delfland opent de tentoonstelling officieel. (Foto: Westlands Museum)

Woensdagmiddag 14 februari is in het Westlands Museum de tentoonstelling ‘Ben Viegers – Meester van licht, lucht en water’ officieel geopend door wethouder Melanie Oderwald van Midden-Delfland. 

Kunstschilder Ben Viegers (1886-1947) woonde ruim een halve eeuw in Den Haag. Met zijn Harley-Davidson met zijspan trok hij er op uit om de mooiste plekken te ontdekken. Hij schilderde graag in het Westland. Het landelijke gebied inspireerde hem. Hij zocht naar de puurheid van het landleven met polders, boerderijen, vaarten en tuindersschuiten. 

Mooiste werken

Ben Viegers schilderde in heel Nederland, met enkele uitstapjes naar onze buurlanden en Noord-Frankrijk. Voor deze tentoonstelling heeft het Westlands Museum de mooiste werken bijeengebracht die hij in Zuid-Holland heeft geschilderd. Veel van de schilderijen worden voor het eerst aan een groot publiek getoond.

Twee delen

De expositie bestaat uit twee delen. Het eerste deel focust zich op het leven en werk van Ben Viegers. Aan de hand van schilderijen die in Zuid-Holland gemaakt zijn, komen allerlei facetten van zijn leven en kenmerkende stijl aan bod. Het tweede deel van de tentoonstelling gaat specifiek over het Westland. Welke werken heeft hij daar geschilderd? 

Met experts en met het publiek onderzoekt het museum waar Ben Viegers in het Westland geschilderd zou kunnen hebben

Een van de doelen van de tentoonstelling is om van de schilderijen uit het Westland de locatie te duiden. Met experts en met het publiek onderzoekt het museum waar Ben Viegers in het Westland geschilderd zou kunnen hebben.

Tot en met 8 september

De expositie duurt tot en met 8 september en is te zien in twee zalen van het Westlands Museum. Het museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk, is dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen en officiële feestdagen.