Kringloopmarkt Schipluiden verkast

Nieuws
De verplaatste kringloopmarkt heeft zelfs een deftige schilderijengalerij gekregen.
De verplaatste kringloopmarkt heeft zelfs een deftige schilderijengalerij gekregen. (Foto: GvW-T)

Enkele weken geleden heeft u in De Schakel MiddenDelfland kunnen lezen dat de zo druk bezochte kringloopmarkt van Schipluiden moest verkassen. De vrijwilligers die ‘hun kringloop’ met zoveel passie en energie verzorgden, zijn inmiddels druk bezig om een nieuwe locatie in te richten.

Gemma van Winden-Tetteroo

Al vele jaren werd er achterin het oude jeugdhuis van Schipluiden een kringloopmarkt gehouden. Ideaal voor inwoners en belangstellenden want de winkel was elke tweede en vierde zaterdag van de maand geopend en spullen konden wekelijk worden gebracht. Een duidelijke winwin-situatie. De opbrengst van de tweedehandsmarkt was wonderbaarlijk hoog en werd in zijn geheel geschonken aan het onderhoud van de monumentale Dorpskerk aan de Dorpsstraat.

Systematisch

Het vaste team van vrijwilligers was meerdere dagen per week actief. De winkel was dan ook geen rommelmarkt maar een fraai overzichtelijk onderkomen waar van alles verkocht werd. Schoon, compleet en heel systematisch uitgestald. Zo was het voor menigeen een feestje om lekker rond te snuffelen. Er viel altijd wel wat te ontdekken. Prachtige boeken, keurig gerangschikt van romans tot kinderboeken en van wetenschappelijk tot doktersromannetjes. Er stonden potten en pannen op de rekken uitgestald, glazen, kop en schotels, knutselspullen, muziek, kinderspeelgoed, babyspullen, sieraden, kortom: altijd teveel om op te noemen. Als bepaalde zaken in Schipluiden niet verkocht werden ondanks de kleine prijsjes, werden ze weer doorgesluisd naar andere kringloopmarkten. Een technisch team controleerde alles waar een stekker aan zat of het nog wel deugdelijk was. Er werd nooit rommel verkocht.

Nog even geduld

De klanten wisten de weg naar de kringloopmarkt goed te vinden en er werden vele duizenden euro’s opgehaald waar de kerk ontzettend blij mee was. Helaas moest de kringloopmarkt uit hun geliefde pandje en er werd naarstig gezocht naar een alternatief onderkomen. Gelukkig is dat ook gevonden. De vrijwilligers zijn nu druk doende om de voormalige vloerenwinkel en een deel van de aangrenzende kas aan de Kasteellaan in te richten. Het is een enorme klus maar de vrijwilligers zetten er hun schouders stevig onder. Er is zelfs al weer een keukentje geïnstalleerd voor het welverdiende kopje koffie. De inwoners van Schipluiden en alle andere mensen die de kringloop altijd een warm hart toedienden, kunnen gerust zijn: de kringloopmarkt komt binnen een paar maanden terug. Nog heel even geduld maar we houden u natuurlijk via de Schakel MiddenDelfland op de hoogte.

De vrijwilligers zijn nu druk doende om de voormalige vloerenwinkel en een deel van de aangrenzende kas aan de Kasteellaan in te richten.