Den Hoorn heeft genoten van zonovergoten DIOS Lentefeest

Nieuws
De playbackshow werd traditiegetrouw afgesloten met een ballonnenregen.
De playbackshow werd traditiegetrouw afgesloten met een ballonnenregen. (Foto: FW)

Het DIOS Lentefeest staat garant voor een hoop gezelligheid, maar een heerlijk voorjaarszonnetje maakt het altijd nog net even wat leuker. En dat zonnetje scheen volop tijdens de editie van 2023. 

Vandaag, Tweede Pinksterdag, waren de playbackshow, Expeditie Lentefeest en natuurlijk de afsluitingsmiddag de laatste activiteiten van het DIOS Lentefeest van 2023. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde editie waar dus ook het weer heerlijk meewerkte.

Dat Den Hoorn gegroeid is, merken ze ook bij deze jaarlijkse feestweek rondom Pinksteren. Aan animo voor de festiviteiten was geen gebrek. Zo moest de inschrijving voor de jeugdsurvival van woensdag 24 mei al vroegtijdig worden gesloten - hier deden 240 kinderen aan mee, was de pubquiz razendsnel vol, waren de feestavonden van vrijdag- en zaterdagavond snel uitverkocht en had ook de playbackshow voor het eerst sinds jaren weer een bomvol programma. 

Maar er was nog veel meer te beleven afgelopen week. Er werd onder meer gedart, bingo gespeeld, geklaverjast en gewandeld en natuurlijk stond ook dit jaar de DIOS Lenteloop weer op het programma. De 5km-loop werd bij de heren gewonnen door Sebastiaan Stuurman in 16:32. Marit Hoogenraad was met een tijd van 20:35 de snelste dame. De 10km-loop werd gewonnen door Reinout Polders in 32:47. Rose Enthoven was de snelste dame over 10 kilometer; zij klokte 36:16.