Voorstelling Wij-land bij Stella Mundi

Nieuws
Iedere donderdag spelen de jongeren van Stella Mundi met veel enthousiasme en onder begeleiding van een professionele regisseur theater.
Iedere donderdag spelen de jongeren van Stella Mundi met veel enthousiasme en onder begeleiding van een professionele regisseur theater. (Foto: Stella Mundi)

Op donderdag 1 juni spelen de deelnemers van Stichting Stella Mundi de voorstelling Wij-land.

Stella Mundi is een dagbesteding voor jongeren met een verstandelijke beperking in Maasland. Stella Mundi betekent ster van de wereld: Ieder mens moet de kans krijgen te schitteren en een bijdrage te leveren aan de wereld. 

Iedere donderdag spelen de jongeren van Stella Mundi met veel enthousiasme en onder begeleiding van een professionele regisseur theater. Vanaf januari hebben zij samen met vier medespelers (vrijwilligers zonder verstandelijke beperking) gerepeteerd aan de nieuwe inclusieve voorstelling Wij-land, een stuk met veel muziek en dans. Kenmerkend aan inclusief theater is dat er geprobeerd wordt om op de vloer zo gelijkwaardig mogelijk te zijn. Iedereen is medemaker van de voorstelling, elk aanbod wordt serieus genomen en het stuk is dus gemaakt vanuit de hele spelersgroep.

“Wij-land is een muzikale voorstelling over onszelf. Wees welkom op ons terrein en wandel met ons mee langs verschillende scenes over onze wereld. Wij zijn verliefd. Wij zijn gevoelig. Wij zijn druk in ons hoofd. Of juist stil. Wij dansen graag. Wij zijn muzikaal. Wij zijn sterren van de wereld. Wij zijn Wij-land”, aldus de stichting. 

De voorstelling is donderdag 1 juni om 10.30 uur aan de Kortebuurt 16A in Maasland. 

Kaartjes voor de voorstelling kosten 4 euro en zijn per mail te bestellen bij Karin Leithuijser via contact@stellamundi.nl.