Taalhelden van Midden-Delfland

Nieuws
V.l.n.r.: Wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek – Henk Tetteroo (nam waar voor zijn taalcursist en winnaar Maryam Nourellahi) - Marianne van Leeuwen (nam waar voor Arina van der Velden, genomineerd voor bruggenbouwer) – Kees Vink (genomineerde begeleider) – Sandra Simons (taalheld begeleider) – Veysel Baysal (genomineerde cursist) – Jeannemieke Hectors (taalheld bruggenbouwer) – Marian Klaren (adjunct directeur-bestuurder). Niet op de foto genomineerde taalcursist Muneera Al-Absi.
V.l.n.r.: Wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek – Henk Tetteroo (nam waar voor zijn taalcursist en winnaar Maryam Nourellahi) - Marianne van Leeuwen (nam waar voor Arina van der Velden, genomineerd voor bruggenbouwer) – Kees Vink (genomineerde begeleider) – Sandra Simons (taalheld begeleider) – Veysel Baysal (genomineerde cursist) – Jeannemieke Hectors (taalheld bruggenbouwer) – Marian Klaren (adjunct directeur-bestuurder). Niet op de foto genomineerde taalcursist Muneera Al-Absi. (Foto: dBdP)

In de Week van Lezen en Schrijven was er extra veel aandacht in de Bibliotheek Den Hoorn voor vaardigheden, die je in het dagelijks leven gebruikt. Voor taal, voor rekenen en voor digitale vaardigheden. Een van de geplande activiteiten was het uitreiken van de Taalheldenprijzen 2023.

Dat gebeurde op maandagmiddag 11 september. Wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek en adjunct directeur-bestuurder Marian Klaren deelden de Taalheldenprijzen uit. Maryam Nourellahi werd Taalheld in de categorie Cursist. Zij is een inspirerend voorbeeld voor velen door haar doorzettingsvermogen om de Nederlands taal goed onder de knie te krijgen.

Sandra Simons werd verkozen tot Taalheld begeleider. Door haar inzet in het Taalcafé Maasland en haar oog voor zowel taalcursisten en taalvrijwilligers, helpt ze mensen heel goed vooruit.

Jeannemieke Hectors werd Taalheld Bruggenbouwer, zij is niet alleen de schakel tussen vrijwilligers van het Taalhuis aBc, maar is ook de bruggenbouwer tussen allerlei organisaties. Ze verbindt organisaties aan elkaar en weet op deze manier andere organisaties te stimuleren om mensen te helpen, die bepaalde basisvaardigheden missen.

Wie ook andere mensen wil helpen met de Nederlandse taal kan zich aanmelden als Taalmaatje bij het Taalhuis Midden-Delfland. De balie is elke maandagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond van 19.00 tot 21.00. 

Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekdeplataan.nl.