Au Boulot houdt feestje voor het goede doel

Nieuws
Heerlijk samen dansen op de vrolijke klanken.
Heerlijk samen dansen op de vrolijke klanken. (Foto: GvW-T)

Aan de Vlaardingsekade in Schipluiden was het afgelopen zaterdag feest! De dagen ervoor werd er hard gewerkt om alles in kannen en kruiken te maken. Zelfs het fietspad naar de locatie van de activiteit werd versierd. De bekende ‘strikjes’ van de borstkankeracties waren getekend op het asfalt. Zo werd iedereen naar de evenementen voor KIKA geleid. 

Gemma van Winden-Tetteroo

Je kon er niet omheen; niet alleen de strikjes maar ook de vrolijke muziek nodigde uit om een kijkje te nemen op het terrein van Au Boulot. Daar was het een gezellige boel met muziek, lekkere hapjes, snacks en fruit. En natuurlijk allerlei mogelijkheden om het goede doel, KIKA, te steunen. Au Boulot is een plek voor kleinschalig beschermd wonen en dagbesteding voor jongvolwassenen met autisme en/of een verstandelijke beperking. Dankzij intensieve begeleiding van een enthousiast team krijgen deze mensen tijd en ruimte om zich in hun eigen tempo, maar wel met hulp en begeleiding waar nodig, te ontwikkelen. Een veilige omgeving aan de rand van het water met alle mogelijkheden voor timmeren, knutselen en genieten van de natuur.

Hobbelige wegen

De Stichting Au Boulot staat onder de bezielende leiding van het echtpaar Fleur en Ard en hun team. Zij zorgen er met zijn allen voor dat hun bewoners en gasten op hun eigen wijze nieuwe vaardigheden mogen leren. “Wij kijken waar de interesses en kwaliteiten van onze mensen liggen. Ze kunnen bij ons werken in de bakkerij, het atelier, de houtwerkplaats of in de tuin.” Vaak blijken de jonge mensen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd, prachtige vorderingen te maken. “Ondanks de soms hobbelige wegen. Zo proberen wij hen op professionele wijze uit hun sociale isolement te halen zodat zij hun eigenwaarde kunnen vergroten door het aanleren van sociale en arbeidsvaardigheden. En dan hopen we natuurlijk voor een echte baan voor hen!”

Leerbedrijf

Au Boulot biedt therapeutische dagbegeleiding, de mogelijkheid voor langdurig verblijf of individuele begeleiding. Daar slaagt het team wonderwel in. Au Boulot is ook een erkend leerbedrijf. Dat alles is al een feestje waard. “We proberen eenmaal per jaar iets op te zetten waar familieleden, buren en belangstellenden eens een kijkje kunnen nemen. Het is de bedoeling dat we daar een goed doel aan koppelen. Dit keer is dat KIKA, dus we komen in actie voor kinderen met kanker.” Een sympathiek gebaar dat door de bezoekers zeer gewaardeerd werd.