Zonnepanelen dak Post-Kogeko sporthal feestelijk in gebruik genomen

Nieuws
 Enkele kinderen helpen om het vierde dak vol zonnepanelen in gebruik te nemen.
Enkele kinderen helpen om het vierde dak vol zonnepanelen in gebruik te nemen. (Foto: GvW-T)

Precies tijdens het eerste jubileum van Energie-C is het vierde dak vol zonnepanelen in gebruik genomen. Reden genoeg dus voor een feestje. Belangstellenden konden meteen gebruik maken van de energiemarkt die georganiseerd werd.

Gemma van Winden-Tetteroo

Er lagen twee enorme stekkers op het grasveld. Daar zou vast wel iets mee gaan gebeuren. Maar eerst werden alle gasten gefêteerd op koffie, thee en een stukje van een enorme taart. Het was duidelijk feest afgelopen zondag bij de kantine van de VV Schipluiden. Geen wonder want de lokale energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland bestaat op de kop af vijf jaar. En tevens werd op deze zonnige zondagmiddag officieel het vierde project van de coöperatie, de zonnepanelen op het dak van de Post-Kogeko sporthal, in gebruik genomen.

Zonne-energie

EnergieC Midden-Delfland is een coöperatie die inwoners van Midden-Delfland de gelegenheid biedt om te investeren en te participeren in zonne-energie. Zelfs als ze zelf geen dak hebben dat geschikt is voor zonnepanelen. De coöperatie mag gerust een groot succes genoemd worden. Als je in vijf jaar tijd al zoveel energie op kunt wekken en je je vierde dak met maar liefst 820 zonnepanelen vol kunt leggen, dan is dat een geweldige prestatie. Voorzitter Matthijs Beke was dan ook reuze trots op alle vrijwilligers die zich met hart en ziel hebben ingezet voor deze projecten.

Energiemarkt

Een aantal kinderen was gevraagd om te assisteren bij de officiële ingebruikname van het dak nadat Matthijs en wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek hun voldoening in een speech hadden uitgesproken. Onder luid applaus werden de stekkers door de kinderen in elkaar gestoken waarmee het dak van de sporthal voortaan deel uitmaakt van de energielevering via de coöperatie. In de kantine van de VV wachtte daarna een energiemarkt waar geïnteresseerden zich konden laten informeren over energiebesparing. Soms blijkt een kleine en relatief goedkope investering al te kunnen leiden tot aantrekkelijk lagere energiekosten. Er waren puzzels en spelletjes voor de kinderen en er was zelfs een quiz over vijf jaar EnergieC. Heeft u ook belangstelling voor het gebruik van zonne-energie, een bespaargesprek of het vijfde project van deze lokale coöperatie, kijk dan op www.energiecmiddendelfland.nl