Hartverwarmende recordopbrengst voor de voedselbank

Nieuws
Er werden heel veel artikelen geschonken voor de voedselbank.
Er werden heel veel artikelen geschonken voor de voedselbank. (Foto: Initiatief voedselbank Maasland )

In Maasland is een aantal vrijwilligers regelmatig in touw om acties te voeren voor de voedselbank. Mensen van de Stichting ProMaa, de Stichting Klein maar Dapper, Sport en Spel, Buurtpreventie Maasland en SWMD hebben de handen ineen geslagen en haalden afgelopen zaterdag een recordaantal voedselproducten op.

Gemma van Winden-Tetteroo

Ze geven er niet eens zoveel ruchtbaarheid aan maar toch krijgen ze het elke keer weer voor elkaar dat de Maaslanders met gulle hand geven voor de medemensen die het minder goed hebben. Bovengenoemde instanties organiseren een paar keer per jaar een actie voor de deur van Albert Heijn Maasland om allerlei voedingsmiddelen maar ook andere producten waar behoefte aan is te verzamelen voor de voedselbank. “Helaas is het nog steeds broodnodig,” zo vertelt een van de vrijwilligers, “o.a. door bestaansonzekerheid, het teruglopen van de aanvoer van producten naar de voedselbank en het feit dat het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank nog steeds groeit.” Eigenlijk is het heel triest dat dergelijke acties nog zo dringend gewenst zijn. Maar het is wel voor alle vrijwilligers een mooie opsteker dat de Maaslanders hen niet in de steek laten.

130 kratten

“Aan het einde van de zaterdagmiddag ging een record aantal kratten met artikelen naar de voedselbank, maar liefst ruim 130 stuks! Ondanks het groot aantal keren dat de actie al gehouden is, zien we nog geen tekenen van ‘verzadiging’ bij de klanten van AH. In tegendeel, waar meestal ongeveer 1 op de 4 klanten meedoet aan de actie waren er vooral zaterdag perioden dat de deelname ergens tussen de 1 op de 3 en 1 op de 2 lag! Door de betrokkenheid en de positieve houding van de vele vrijwilligers, de medewerking van de bedrijfsleiding en de betrokken medewerkers van AH is de actie weer geslaagd!” 

Het liefst ziet men in Maasland nog wel graag een paar extra vrijwilligers voor de volgende actie. Heb je interesse? Neem dan contact op met Kees van der Vaart via cmvaart@gmail.com.