Orange the world: Midden-Delfland kleurt oranje

Nieuws
De campagnevlag bij het gemeentehuis van Midden-Delfland.
De campagnevlag bij het gemeentehuis van Midden-Delfland. (Foto: Gemeente MD)

Van 25 november tot 10 december kleurt de regio Haaglanden oranje in het kader van Orange the World. Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

“In een wereld waar één op de drie vrouwen wordt geconfronteerd met geweld en in Nederland elke acht dagen een vrouw sterft ten gevolge van geweld, blijft deze campagne van groot belang”, aldus de gemeente Midden-Delfland. 

Campagne

De gemeente Midden-Delfland werkt samen met de Soroptimist Club Beneden Maas aan de Orange the World campagne. Van 25 november tot en met 10 december hangen er op verschillende plaatsen in de gemeente posters en de campagnevlag. Ook zijn de Rooms-Katholieke kerk in Den Hoorn, de Oude Kerk in Maasland en twee molens ’s avonds oranje verlicht.

Krant

GGD Haaglanden onthult in samenwerking met de gemeenten binnen deze regio een digitale Orange the World Haaglanden Krant. Hierin staan een overzicht van interessante regionale activiteiten, interviews, relevante kijk- en luistertips en een handige lijst met hulplijnen.

Met de Orange the World Haaglanden Krant willen de gemeenten en GGD Haaglanden aandacht vragen voor gender gerelateerd geweld en mensen aansporen om medestander te worden. Door bijvoorbeeld vrouwen en meisjes die geweld melden serieus te nemen en te steunen bij het vinden van hulp. Of door het taboe te helpen doorbreken rond het praten over geweld tegen vrouwen. 

Kijk voor meer informatie op www.orangetheworld.nl.