Gezellig in het Sinthuis op bezoek

Nieuws
Dolle pret in het Sinterklaashuis.
Dolle pret in het Sinterklaashuis. (Foto: GvW-T)

Wat zag het er leuk uit, in het grote Sinterklaashuis in Schipluiden. Sinterklaas heeft zijn intrek genomen in het oude gemeentehuis aan het HK Pootplein midden in het dorp. Lekker centraal. En iedereen die dat wilde, kon afgelopen zaterdag op bezoek komen. Deze week komen er ook nog scholieren bij Sint op visite.

Gemma van Winden-Tetteroo

Sint heeft een mooi onderkomen gekregen in Schipluiden. In de voormalige trouwzaal staat een bed met een gezellige ouderwetse sprei erop. Er ligt een slaapmuts. Zou die van Sint zijn? De bisschoppelijke pyjama hangt over een kamerscherm. Op het tafeltje dat als nachtkastje dienst doet, staat een ouderwetse wekker. Ja, Sint heeft nog geen mobieltje dus hij zet iedere avond de wekker als hij en zijn Pieten het zo druk hebben. Zodra die wekker rinkelt, heeft Sint nog net de tijd om zich eens lekker uit te rekken. Hij knipt de schermerlamp aan. Dan ruikt hij de pepernoten! BakPiet is al uren bezig want weet je hoeveel werk dat is om dagelijks verse peper- en kruidnoten te bakken?

Ondersteek

Natuurlijk springt Sint dan kwiek uit zijn warme bedje want er is werk aan de winkel. De InpakPiet is ook al druk in de weer met rollen cadeaupapier, schaar en plakband. Niet zo handig met zijn handschoenen aan maar gelukkig kreeg hij tijdens de bezoekuren hulp van diverse kinderen. Ja, de kinderen konden zaterdag ’s morgens of ’s middags een kijkje komen nemen. En er viel genoeg te zien! Onder het bed van Sint staat een antieke ijzeren ondersteek. Een lampetstel op een andere tafel waar ook een kaptafel staat want Sint moet er natuurlijk wel tiptop uitzien. Iets verderop een stenen theepot en deftige kopjes. Een schaaltje met speculaas staat er uitnodigend bij.

Kijkje in de keuken

Voor de open haard staan wat schoenen en een paar klompjes. Er hangen overal in het Sinterklaashuis prachtige kleurplaten. En er is natuurlijk een echte verkleedkoffer, net als in het Sinterklaasjournaal. En kijk eens in de keuken; daar staan allerlei nostalgische zaken die BakPiet nodig heeft. Een echte deegrol, puddingvormen, een kan met houten lepels; aan alles is gedacht. De gezinnetjes die binnenkomen, genieten met volle teugen. De kindjes kijken verbaasd rond en snoepen van de heerlijke pepernoten. De papa’s en de mama’s maken het ene na het andere kiekje. Dit zijn prachtige plaatjes waar ze nog heel lang van zullen nagenieten.

Afbeelding