Groep 8-leerlingen volgen proeflessen bij Lentiz | VMBO Maasland

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Lentiz)

Lessen, volgens een écht rooster. Afgelopen week ontving Lentiz | VMBO Maasland ruim 250 kinderen van basisscholen uit de regio die momenteel in groep 7 of 8 zitten tijdens de proeflesmiddag. De kinderen ervaarden hoe het is om bij Lentiz | VMBO Maasland op school te zitten.

Voor de leerlingen die nu in groep 8 zitten, is het een belangrijk schooljaar. Zij maken dit jaar namelijk een keuze voor een passende school binnen het voorgezet onderwijs. Het is belangrijk dat deze leerlingen zich goed kunnen oriënteren en ‘voelen’ of een school wel of niet bij ze past. Met het volgen van proeflessen kunnen zij dat alvast ervaren. 

De leerlingen bakten pannenkoeken bij VAP (Verwerking Agrarische Producten), maakten een bloemstukje bij bloemsierkunst en volgden andere praktijkvakken zoals groenvoorziening, dierverzorging, techniek, beeldende vorming en gym. Natuurlijk stonden ook de vakken zoals biologie, natuur- en scheikunde (NASK) op het rooster en deden de leerlingen bij Engels een escape room.

Om een goede keuze te maken voor volgend schooljaar, is het belangrijk dat de leerlingen en de ouders/verzorgers de sfeer van de ‘nieuwe’ school proeven. Daarom organiseert Lentiz | VMBO Maasland een voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers op woensdag 17 januari, een open avond op vrijdag 26 januari en de open dag op zaterdag 10 februari. 

Voor de kinderen die de proeflesmiddag gemist hebben, is er op donderdag 14 december een herkansing. Via lentiz.nl/vmbo-maasland is het mogelijk om in te schrijven.

Kerstmarkt 

Daarnaast is er op donderdag 21 december een kerstmarkt bij Lentiz | VMBO Maasland. De leerlingen organiseren tijdens de kerstmarkt allerlei activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Met de opbrengsten van de kerstmarkt steunt Lentiz | VMBO Maasland de kleuterschool Jambanjelly in Gambia, Afrika. De kerstmarkt duurt van 17.00 tot 20.00 uur.