Laat Den Hoorn maar stralen

Nieuws
De kerk zal op 15 december niet het enige stralende middelpunt zijn in Den Hoorn.
De kerk zal op 15 december niet het enige stralende middelpunt zijn in Den Hoorn. (Foto: GvW-T)

December is voor veel mensen de leukste maand van het jaar. In Den Hoorn wordt daar flink op ingespeeld door onder andere CultuurStek. Door middel van allerlei acties laten zij daar anderen van mee genieten. Even een overzicht van wat ons te wachten staat.

Gemma van Winden-Tetteroo

Aan het eind van deze week zal de grote kerstboom weer geplaatst worden. En wel in het Gat van Den Hoorn bij Dijkshoornseweg 42, tegenover de PLUS. Zou dat voor het laatst zijn nu de centrumontwikkeling in beweging lijkt te komen? Sowieso zullen de lichtjes in de boom anno 2023 nog prachtig flonkeren. Maar daar gaat nog van alles omheen gebeuren. Om te beginnen de goede doelen: zodra de kerstboom fris en fier staat en voorzien is van lichtjes, kunnen de acties ook van start gaan. U kunt, net als vorig jaar, weer houdbaar voedsel brengen. Met een klein gebaar kun je al een groot geluksmoment creëren. Op 9 en 16 december staan de vrijwilligers tussen 10.00 en 16.00 uur bij de kerstboom waar je je gulle gaven voor de voedselbank kunt afgeven. Een fijn idee: samen iets doen voor een ander. Uiteraard zetten de plaatselijke ondernemers zich ook weer in voor dit doel. 

Dit jaar wordt deze actie uitgebreid met een inzameling voor de Speelgoedbank. Dus heeft u nog speelgoed dat schoon en heel is of koopt u iets leuks voor een kind dat het minder heeft? U kunt alles, op dezelfde tijden, brengen bij de Hoornse kerstboom. En net als andere jaren is het de bedoeling dat we met zijn allen de Hoornse kerstboom zo mooi mogelijk maken. Letterlijk en figuurlijk. Dus leef je uit, maak een fraai gedicht of een mooie wens en hang die in de boom. 

Laat Den Hoorn stralen

En dan vrijdag 15 december, dat wordt helemaal een geweldige dag. Vanaf 18.30 uur is het kerstevenement ‘Laat Den Hoorn stralen’. Op en rond de Dijkshoornseweg valt van alles te beleven. Zie voor meer informatie ook elders in deze krant. Overal zullen ludieke muzikale optredens zijn. Een heerlijke gelegenheid om romantisch in het donker een wandeling te maken. In het donker? Nee, eigenlijk niet want aan ieder op of langs de route wordt gevraagd de tuin, de ramen of de omgeving van het huis zo mooi en sfeervol mogelijk te verlichten. Ga lekker samen aan de wandel, luister naar de diverse optredens en geniet gewoon met volle teugen. Een geweldige opmaat naar Kerstmis anno 2023. Heerlijke muziek onderweg van de slager via de kerstboom naar de Taswoning en de Kickerthoek naar de rest van de Dijkshoornseweg. Er zijn koren, bands en zelfs de midwinterhoornblazers uit Maasland geven acte de présence. Bij slijterij Berkhout komt een karaokewedstrijd en een snertwedstrijd. Wat het allemaal precies inhoudt, kun je al of niet vinden op de site www.cultuurstek.nl. De rest is gewoon een verrassing! En uiteraard wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Kortom: een onvergetelijke avond die duurt van 18.30 uur tot ongeveer 21.00 uur.