Zoveel duurder wordt het drinkwater in 2024 in onze regio

Nieuws
Het drinkwater gaat meer kosten in 2024.
Het drinkwater gaat meer kosten in 2024. (Foto: Pexels)

De tarieven voor drinkwater van Evides stijgen vanaf 2024. Dat is nodig om de kwaliteit van het drinkwater te handhaven, volgens het drinkwaterbedrijf. 

Voor een gemiddeld huishouden met een jaarlijks waterverbruik van 100 m³, vertaalt deze verhoging zich naar een toename van € 2,09 per maand (inclusief BTW).

De kosten per verbruik nemen toe van €1,066 per vierkante meter en vaste kosten van €78,65 per jaar, naar €1,174 per vierkante meter en vaste kosten €92,98 per jaar.

Het volledige overzicht van alle tarieven is beschikbaar in de tarievenregeling voor 2024.

Afhankelijk van gebruik

De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van het individuele verbruik. Naast het jaarlijkse vaste bedrag (vastrecht) betalen klanten een bedrag per m³ voor het gebruikte water. Eén m³ staat gelijk aan 1.000 liter drinkwater.

Bovenop de prijsstijging komt nog het tarief van de belasting op leidingwater. Dat is voor 2024 nog niet vastgesteld door het Rijk.

Zie de website van Evides voor meer informatie. 

Leveringsgebied

Evides levert onder meer drinkwater in Den Haag (Wateringseveld), Maassluis, Midden-Delfland, Rotterdam (inclusief Hoek van Holland en de havens), Schiedam, Vlaardingen, Westland en enkele percelen in Rijswijk.