Bijzondere deurmat bij PLUS van Leeuwen in Den Hoorn

Nieuws
De Polsstokspringer staat nu ook op een deurmat.
De Polsstokspringer staat nu ook op een deurmat. (Foto: GvW-T)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: in Den Hoorn kun je bij de plaatselijke PLUS van Leeuwen sparen voor een heel bijzondere deurmat. Deze aankleding voor de voor- of de achterdeur wordt ongetwijfeld later een collectorsitem want wie heeft er nu een mat voor zijn deur liggen met de kerk, de Polsstokspringer en de Bolle Kickert erop?

Gemma van Winden-Tetteroo

Eind vorig jaar werd de bronzen Polsstokspringer van kunstenaar Willem Doomernik onthuld. Aan de Hoornsekade zie je een gespierde man die met een sierlijke zwaai naar de overkant van de vaart lijkt te willen springen. Het is een opvallend beeld. Volgens de kunstenaar staat de springer symbool voor het verleden van zijn woonplaats Den Hoorn. “Eerst waren er weilanden, later kwamen er kassen en nu zijn er huizen.” Maar waarom dan die polsstokspringer? Dat doet de kunstenaar terugdenken aan de zomerkampen van de voetbal waar hij de F’jes liet slootje springen.

DNA Den Hoorn

Het levensgrote bronzen beeld is een initiatief van de Stichting DNA Den Hoorn. Met dit kunstwerk willen zij de geschiedenis van Den Hoorn doorvertellen aan de volgende generaties. En zeg nu zelf: dan is het toch echt apart als het beeld ook nog eens vlak voor je deur ligt? Overigens prijkt het beeld niet alleen op de deurmat die bij de PLUS bij elkaar te sparen is. De kerk en de Bolle Kickert staan er ook op afgebeeld.

Sparen maar!

En hoe kom je dan in het bezit van zo’n grappige deurmat? Vanaf 14 april tot en met zaterdag 25 mei krijg je bij iedere 10 euro aan boodschappen bij de PLUS een zegel. Bij 15 zegels is je spaarkaart vol en dat levert vervolgens een korting van 15 euro op bij de aankoop van de deurmat. Met 9,99 euro bijbetaling en inlevering van de volle spaarkaart word jij de nieuwe trotse eigenaar van deze echte Hoornse deurmat. Dus aarzel niet, trek een sprintje naar de PLUS en plak die zegels op je spaarkaart.