Uitbreiding Autoservice Schenkeveld

Partnerbijdrage
Robin met zijn team van Autoservice Schenkeveld.
Robin met zijn team van Autoservice Schenkeveld. (Foto: GvW-T)

Robin Schenkeveld begon in 2012 samen te werken met Rien Langstraat in diens garage in Schipluiden. Inmiddels heeft hij op diezelfde locatie alweer jaren zijn eigen bedrijf: Autoservice Schenkeveld. Dat gaat goed. Zo goed, dat Robin gaat uitbreiden!

Gemma van Winden-Tetteroo

Natuurlijk is het fijn als je zo enthousiast je eigen bedrijf start en je met hard werken dan mooie resultaten kunt bereiken. De autoservice van Robin Schenkeveld (34) is daar een goed voorbeeld van. Tot nu toe huurde Robin het pand waarin hij zijn garage had en waar de occasions een plekje vonden. Maar daar komt verandering in. “Ik wil graag uitbreiden dus ik ben met Rien gaan praten. Ik ga het hele terrein overnemen, inclusief de shop en de 65 aanhangwagens. Het benzinestation blijft gewoon van Rien en wordt gehuurd door Total, daar sta ik buiten. Ook een parkeerstrook aan de Dorpsstraat houdt Rien zelf want daar kunnen de gasten van Het Middelpunt, dat van zijn dochter en schoonzoon is, gebruik van blijven maken.”

Uitdaging

Robin begon in 2016 dus zijn eigen bedrijf. In zijn eentje. Sindsdien is zijn garage ook een leerbedrijf waar regelmatig stagiaires worden opgeleid. Nu heeft Robin drie mensen in vaste dienst. De klanten weten Autoservice Schenkeveld te vinden. No nonsens, gewoon goede service en altijd bereid om mee te denken en oplossingen te zoeken. En geen lange wachttijden. Daar houden mensen van. Het wordt een mooie uitdaging voor de jonge ondernemer dat daar nu de verhuur van de aanhangwagens en de shop met allerlei artikelen bij komt. 

Gelukkig blijft Mario, de medewerker van de shop, in de winkel werken. De vroegere showroom die pal naast het kantoor en de garage van Robin ligt, zal de belangrijkste en meest opvallende uitbreiding van Autoservice Schenkeveld worden.

Service!

“We kijken even hoe alles gaat verlopen,” zegt Robin. “Plannen genoeg maar de tijd gaat nu al veel te snel! Ja, ik ben heel blij dat ik deze locatie inclusief de uitbreiding mijn eigendom mag noemen per 1 januari 2023. Anders had ik hier misschien wel weg moeten gaan. En dat vinden zowel mijn klanten als ikzelf niet leuk. Dus dit is een prachtige oplossing.” Rien Langstraat is ook zeer tevreden met deze ontwikkeling. “Ik ben net 70 geworden en voel me nog heel vitaal maar aan de andere kant gun ik het Robin natuurlijk van harte om zijn zaak uit te kunnen breiden. Vanzelfsprekend wens ik Robin een heel mooie toekomst toe. Dat gaat lukken, daar twijfel ik geen moment aan.” Op korte termijn gaat er voor de klanten van Autoservice Schenkeveld dus niet zoveel veranderen. Robin: “Wat sowieso nooit verandert is de zorg voor en uiteraard de service aan mijn klanten. Daar kunnen ze op blijven rekenen!”