Roeling houdt het even voor gezien

Politiek
Afbeelding
(Foto: MS - archief)

Ed Roeling, fractievoorzitter van Mijn Partij (MP), heeft besloten zijn plek in de gemeenteraad van Midden-Delfland tijdelijk op te geven. Tot eind mei/begin juni zal Bart Ammerlaan, nu commissielid voor MP in de raad, hem vervangen. In de raadsvergadering van komende dinsdag besluit de raad over de toelating van Ammerlaan.

Als reden voor zijn tijdelijke terugtreden noemt Roeling als eerste het huidige politieke klimaat binnen de gemeente en vooral binnen de raad: “Dat begon eigenlijk al afgelopen zomer met onder andere de discussie over het AZC. Toen al overwoog ik het bijltje tijdelijk erbij neer te gooien. En nu, twee weken geleden, met de zogenaamde vorming van een nieuwe coalitie. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat in de raad spelletjes worden gespeeld.”

Roeling stelt dat zijn fractie in de gesprekken concessies heeft gedaan. “Dan zou je verwachten dat verschillende fracties ook bewegen, maar dat gebeurt niet.” 

Roeling zegt overigens met een gerust hart deze pauze in te lassen: “Bart Ammerlaan is inhoudelijk een kei. Dat laat hij nu al zien tijdens de commissievergaderingen en nu kan hij in de raad ervaring op doen. Bovendien, mocht die smalle coalitie waar nu aan gewerkt wordt er komen dan staan de ontwikkelingen in Midden-Delfland toch stil. Dus ik mis niets.”