MVV 27 geeft KMD alle ruimte op de zege

Sport
Mogelijk dat bij de Maaslanders de halve finalewedstrijd om de Flynth Westland Cup nog in de benen zat.
Mogelijk dat bij de Maaslanders de halve finalewedstrijd om de Flynth Westland Cup nog in de benen zat. (Foto: MVV 27)

In het laatste duel van het seizoen heeft de ploeg van de vertrekkende trainer Marcel van Wieren het een beetje laten lopen. Het speelde ietwat futloos en dat strafte de Wateringse ploeg genadeloos af en vertrok dan ook met een 1-3 zege.

Binnen een kwartier stond er al een 0-2 tussenstand op het bord. Mogelijk dat bij de Maaslanders de halve finalewedstrijd om de Flynth Westland Cup van afgelopen dinsdag, 1-4 winst op VELO, nog in de benen zat.

De thuisploeg kreeg de eerste kans van de wedstrijd, Lourens van Rooijen tikte net naast, maar KMD benutte haar eerste mogelijkheid wel direct. Rond de tiende minuut zag Jesse de Waard doelman Mark van Barneveldt ver voor zijn doel staan en verraste hem vanaf de middellijn met een boogbal in de kruising (0-1). Een juweel van een treffer! Weer twee minuten later voerden de bezoekers de tussenstand verder op. Daan van Zuilen raakte de paal achter de Maaslandse doelman en Jules Maring stond klaar om de rebound te benutten (0-2).

Waar KMD scherp in de wedstrijd zat bleef MVV 27 duidelijk achter. Jules Maring gaf nog eens scherp voor, maar Sam Haghighat schoot van dichtbij over. Zo kregen de bezoekers vervolgens nog eens twee reëele kansen, maar nu kon Mark van Barneveldt reddend optreden. Alleen Loyd Rhijnsburger mocht tussendoor namens MVV 27 uithalen, maar doelman Mitchell Noorlander lag dwars.

Na de thee bleek MVV 27 er toch nog iets van te willen maken en was na twee minuten blij met de aansluitingstreffer. Loyd Rhijnsburger gaf voor en Lourens van Rooijen kwam goed voor zijn man en drukte met de borst af (1-2). De Maaslanders leken weer terug in de wedstrijd, maar moesten toezien dat KMD niet meer wilde toestaan. Zo tikte een minuut later Sam Haghighat niet alleen de bal net over de doelman, maar ook net over de lat.

In de 52e minuut was de marge toch weer twee in het voordeel van KMD. Twan Maartense knalde binnen na aangeven van Jules Maring (1-3). Er volgde nog twee mogelijkheden voor MVV 27 waarbij de vrije trap van Michael Berrevoets de lat beroerde en een als voorzet bedoeld schot van Bret Rhijnsburger net langs de kruising zeilde.

Na het laatste fluitsignaal werd aan Maaslandse kant afscheid genomen van spits Rick Zwaard die in een lager elftal gaat spelen en dus Marcel van Wieren die na drie jaar MVV 27 bij FC ’s-Gravenzande aan de gang gaat als performance coach.