Topprestatie gezonde vereniging voor SV Den Hoorn

Sport
Chiara Hildebrand en wethouder Fred Voskamp reikten het certificaat Topprestatie uit aan Marijke Moorees van SV Den Hoorn.
Chiara Hildebrand en wethouder Fred Voskamp reikten het certificaat Topprestatie uit aan Marijke Moorees van SV Den Hoorn. (Foto: GvW-T)

In de kantine van SV Den Hoorn werd afgelopen zondag door Chiara Hildebrand, JOGG-Teamfit coach, en wethouder Fred Voskamp het certificaat Topprestatie uitgereikt aan Marijke Moorees; vertegenwoordiger van de voetbalvereniging. JOGG zet zich in voor een gezondere sport-, buurt- en vrijetijdsomgeving.

Gemma van Winden-Tetteroo

“Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. JOGG richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen: thuis, buurt, school, sport, vrije tijd, werk en (online) media. Wij werken landelijk en stimuleren dat buurt- en sportlocaties aan de slag gaan met een gezondere sportomgeving. Denk daarbij vooral aan voeding, roken en alcoholbeleid. SV Den Hoorn heeft meegedaan aan het traject voeding en zij hebben hun doel bereikt. Daarmee krijgen zij een certificaat Topprestaties uitgereikt,” zo vertelt de Teamfit coach. “Als je de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maakt, dan werkt dat echt dóór. Dat helpt onze jeugd om op te groeien tot een gezonde generatie. We hopen daarmee ook overgewicht en obesitas tegen te gaan. Wij gaan ervan uit dat voorkomen veel beter is dan genezen. Wij streven naar een samenleving die niet alleen de verantwoordelijkheid legt bij het individu, maar collectief een gezonde manier van leven mogelijk maakt. Om dit te bereiken maakt JOGG de fysieke en sociale omgeving waarin de jeugd opgroeit gezonder. Dit noemen wij de leefstijltransitie.”

Goede zaak

Het certificaat werd uitgereikt aan een van de vele vrijwilligers van SV Den Hoorn, Marijke Morees. Zij is bijvoorbeeld iedere zaterdag paraat om gezonde broodjes klaar te maken voor de leden van de vereniging en hun ouders. Fred Voskamp juicht dit soort initiatieven toe. “Als gemeente vinden wij het natuurlijk ook heel belangrijk dat men kiest voor een gezonde omgeving. Zo zijn we met zijn allen bezig voor gezondheid, dat is een goede zaak.” De wethouder heeft zelf vroeger ook gevoetbald. “Daar ben ik inmiddels mee gestopt maar ik vlag nog wel in Maassluis.”