MVV‘27 en OVV delen punten in typische ‘0-0-wedstrijd’

Sport
Het werd een doelpuntloos duel.
Het werd een doelpuntloos duel. (Foto: MVV27)

In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar was OVV afgelopen zaterdag te gast op sportpark De Commandeur. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een applaus voor BVB, dat deze zaterdag na 22 jaar afscheid nam als hoofdsponsor van MVV ‘27. 

Helaas was dit ook direct één van de laatste keren dat het publiek de handen op elkaar kreeg, want het spel van beide ploegen kon de toeschouwers maar nauwelijks bekoren. De wedstrijd eindigde dan ook terecht zoals deze was begonnen: 0-0.

MVV ‘27 begon nog wel voortvarend aan de wedstijd op de Maaslandse toendra. In de derde minuut viel er direct een serieuze kans te noteren, maar Wijnand van der Schee zag zijn poging gepareerd worden door doelman Van der Horst. Niet veel later stichtten ook de gasten uit Oostvoorne voor het eerst gevaar; Pepijn Kooij zag zijn kopbal over het Maaslandse doel vliegen. In het vervolg van de eerst helft hielden beide ploegen elkaar in bedwang, al ontwikkelde OVV een licht veldoverwicht. Dit resulteerde in de 25ste minuut tot de grootste kans van de eerste helft; een eerste inzet van opnieuw Pepijn Kooij werd van de lijn gehaald, waarna aanvoerder Hagers de bal vanuit kansrijke positie via het aluminium over het vijandelijke doel zag vliegen.

Getuige de dubbele wissel in de rust was ook trainer Hakan Copur alles behalve tevreden over het vertoonde spel van MVV ‘27 in de eerste helft. Helaas sorteerden zijn wissels ook niet het gewenste effect. De eerste kans van de tweede helft was weliswaar nog voor de gastheren (Berrevoets zag zijn inzet geblokkeerd worden), maar nadien wisten de Maaslanders nauwelijks nog gevaar te stichten op de vijandelijke helft. Gelukkig voor MVV ‘27 wist ook tegenstander OVV op haar beurt niet vaak in de buurt van het doel van MVV ‘27 te komen en bij de spaarzame uitvallen van OVV wist doelman Van Barneveldt zonder al te veel problemen schoon te houden. In de 73ste minuut leek hij toch te moeten capituleren bij een inzet van Wessel van Overbeek, maar gelukkig bracht Berrevoets redding door zijn inzet van de lijn te halen.

In de slotfase was MVV ‘27 nog twee keer dichtbij een verlossende treffer. Eerst zag Bouke Schippers hoe zijn kopbal na een strakke voorzet van Samuel de Haas ten prooi viel aan doelman Van der Horst, waarna Jaco Buijnink in blessuretijd nog een uitgelezen mogelijkheid kreeg om deze wedstrijd in Maaslands voordeel te beslissen. Hij zag zijn schot echter over het doel van OVV heenvliegen, waardoor deze wedstrijd terecht in een remise eindigde.

Geel was er aan Maaslandse zijde voor Wijnand van der Schee en Bouke Schippers.