MVV’27 maakt zich op voor The Battle of Maasland

Sport
De twee trainers zijn klaar voor de Battle.
De twee trainers zijn klaar voor de Battle. (Foto: MVV27)

Bij MVV’27 staat zaterdag 30 maart The Battle of Maasland op het programma. Dan spelen de meiden van de MO15-1 en de jongens van de JO13-3 tegen elkaar. Deze wedstrijd is een eigen leven gaan lijden omdat er veel broers en zussen tegenover elkaar staan op het veld. 

Beide teams zijn al twee keer eerder deze strijd met elkaar aangegaan, met één keer winst voor de meiden en één keer winst voor de jongens. Om de echte winnaar te bepalen komt nu deze bloedstollende wedstrijd ‘The Battle of Maasland’. 

De twee trainers - Bram van MO15-1 en Marlo van JO13-3 - blikken alvast vooruit. 

Goed gevoel

Het gevoel over de wedstrijd zit bij beide trainer goed. “Deze partij is voor ons erg belangrijk, om dit seizoen toch nog een prijs te pakken”, zo begint Bram. Maar ook Marlo heeft er een goed gevoel over. “Wij zijn als team alleen maar beter geworden dit seizoen. We zitten in een goeie flow en die gaan we doorzetten tijdens onze wedstrijd tegen de meiden.”

Sterkste punt

Bram zijn sterkste punt als trainer is dat hij altijd wil winnen, zo vertelt hij. “Goed voetbal vind ik niet altijd belangrijk; strijd en inzet is even belangrijk om een wedstrijd te winnen.” 

‘We willen allebei winnen en kunnen beide fel genoeg zijn’

“Ons sterke punt is dat als het niet gaat zoals het zou moeten gaan, wij als trainers de jongens kunnen motiveren om het anders te doen. De jongens kunnen dan vaak ook die knop omzetten en er het beste van maken”, aldus Marlo over JO13-3. 

Strijd

Verder denkt Marlo dat er geen verschil zit tussen de jongens en meiden qua strijd. “Ze willen allebei winnen en kunnen beide fel genoeg zijn. Jongens zijn misschien fysiek iets sterker maar door het leeftijdsverschil dit keer is daar geen sprake van.” Bram denkt dat zijn meiden in vergelijking met de JO13-3 iets verder ontwikkeld zijn op voetbalgebied. 

Voorbereiding

Wat betreft de voorbereiding zit het bij de meiden helemaal goed volgens Bram. “Mijn meiden zijn altijd klaar voor een Battle.” Ook de jongens zijn er erg op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Marlo: “Dit komt mede doordat er een aantal oudere zusjes spelen bij de tegenstander. En dit heeft dan weer een positieve werking op de rest van het team. Misschien gaan we op de wedstrijddag nog even samen met het team ontbijten bij onze sponsor Hotel Maassluis.”

Support

The Battle of Maasland gaat zaterdag 30 maart om 11.00 uur van start op het hoofdveld van MVV’27. “Dat we op het hoofdveld staan is natuurlijk super. Dat zal ons nog meer motiveren dan dat we zijn”, aldus Marlo. “We hopen dat er erg veel mensen komen kijken en die gaan wij laten genieten van een mooie voetbalwedstrijd. En uiteindelijk zullen de jongens van JO13-3 winnend van het veld komen…daar gaat het uiteindelijk om.” Bram roept alle meiden en vrouwen van Maasland op om te komen kijken en zijn meiden te steunen zodat zij na afloop met de beker in hun handen zullen staan. “We zullen elke grasspriet opvreten voor de winst.”