Bakkerij van den Berg in Den Hoorn feestelijk geopend

Zakelijk
Pleun en Pleun knipten het lint door om de winkel officieel te openen.
Pleun en Pleun knipten het lint door om de winkel officieel te openen. (Foto: RD)

De twaalfde vestiging van Bakkerij van den Berg in de regio is een feit. Vorige week vond de feestelijke opening plaats aan de Dijkshoornseweg 4 in Den Hoorn, met het doorknippen van een lint door vierde generatie Pleun van den Berg en diens kleinzoon met dezelfde naam.

door Rianne Dekker

Pleun kondigde al aan er geen lang verhaal van te gaan maken en hij hield woord. In zijn korte praatje noemde hij wel een belangrijk ding en de kracht van het familiebedrijf: kwaliteit. Iets dat neef Ruben, vijfde generatie en woordvoerder die dag, alleen maar kan onderstrepen. “We hebben een leuk team met aandacht voor de mensen. Het levert nog de ouderwetse service, met oog voor de klant en tijd om deze te helpen met kwalitatief hoogwaardige producten. We zijn een ambachtelijke brood- en banketbakker en hebben een eigen chocolaterie. Iedere lekkernij is uniek, doordat de bakker aan ieder product aandacht schenkt. Voor dag en dauw worden de beste en puurste ingrediënten gekneed. En bij het krieken van de dag liggen de planken weer vol met verse ambachtelijke broden.”

Om deze kwalitatief hoogwaardige service te kunnen blijven leveren houdt Bakkerij van den Berg het afzetgebied binnen de perken. “We hebben niet de visie om te groeien in aantal winkels, de focus ligt op de klant en deze zo goed mogelijk te bedienen. Den Hoorn was nog het enige dorp dat we op het oog hadden. Het sluit goed aan op ons Westlandse afzetgebied en ligt ook tegen Delft aan, waardoor er wellicht ook klanten uit die hoek komen. Den Hoorn is bovendien de afgelopen periode behoorlijk gegroeid. Wij zagen hierin een kans om de Hoornaren van onze ambachtelijke producten te voorzien.”

Openingsacties

En dat doet de nieuwe aanwinst met leuke acties. Deze week is al het klein brood, dus bolletjes, krentenbollen en eierkoeken, voor de helft van de prijs. Komend weekend geldt dit voor de slagroomschnitten. Volgende week geldt voor het groot brood 1+1 gratis, met aansluitend in het weekend dezelfde actie voor alle luxe koeken. Ruben ziet graag de Hoornaren in groten getale naar de winkel komen. “Want proeven is geloven!”