Verbeterdebuurt app ‘werkt niet’

Algemeen
Jeroen van Dijk.
Jeroen van Dijk. (Foto: D66 Nieuwkoop)

NIEUWKOOP - De Nieuwkoopse fractie van D66 heeft mondelinge vragen gesteld over de Verbeterdebuurt app. Fractieassistent Jeroen van Dijk (D66) kwam er namelijk achter dat de app momenteel voor veel Apple-gebruikers niet is te downloaden. Dat stellen de sociaalliberalen.

Via de Verbeterdebuurt app kunnen inwoners communiceren met de gemeente. Zo kunnen gebruikers kapotte straatlantaarns en losse stoeptegels melden. Om een melding te doen, geeft de melder een locatie aan. Dit kan door een adres in te vullen of door een locatie op een kaart aan te geven met een rode speld. Daarna kan de melder kiezen voor de desbetreffende categorie, bijvoorbeeld “wegen” of “afval”, afhankelijk van waar de melding over gaat. Volgens Van Dijk is het medium belangrijk voor een eenvoudig lijntje naar de gemeente. “Het is daarom dus ook zo zonde dat de app momenteel voor velen niet te gebruiken is”, stelt hij.

Reden genoeg voor Van Dijk om mondelinge vragen te stellen aan portefeuillehouder Antoinette Ingwersen. Zij meent dat de app momenteel voor Apple-gebruikers, met de nieuwste versie van iOS, niet te downloaden valt en dit tenminste komende drie maanden zo blijft. Verbeterdebuurt werkt momenteel namelijk aan een vernieuwde versie.

Compensatie

Fractie-assistent Van Dijk vroeg op zijn plaats of de gemeente hiervoor wordt gecompenseerd. Ingwersen vertelt dat er jaarlijks 3.000 euro wordt betaald voor de app. Ze zegt ook dat er nu nieuwe gesprekken plaatshebben over een verlening van de samenwerking. Over compensatie kunnen ze het gaan hebben; “dat kunnen ze altijd gaan bespreken”, antwoordt Ingwersen.

D66 heeft als laatste wens meegegeven dat er volgende keer beter moet worden gecommuniceerd met inwoners. Wanneer een app voor een groot aantal van de inwoners niet meer te downloaden of te gebruiken is moeten de alternatieven, volgens D66 Nieuwkoop, met de inwoners worden gedeeld. Portefeuillehouder Ingwersen is het hiermee eens, ‘daar heeft u wel een punt’, aldus de wethouder.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda