Padelbanen aanwinst voor Tennisvereniging Heerhugowaard

Partnerbijdrage
Vlnr. Voorzitter Piet Berkhout, wethouder John Does, Eric de Lange en Sandra Corman-Wiers van de KNLTB en Sep van Sermondt van de padelcommissie.
Vlnr. Voorzitter Piet Berkhout, wethouder John Does, Eric de Lange en Sandra Corman-Wiers van de KNLTB en Sep van Sermondt van de padelcommissie. (Foto: Reinoudt van Dijk)

DIJK EN WAARD - Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover! Maandag 24 januari is onder toezicht van sportwethouder John Does van de gemeente Dijk en Waard en de KNLTB begonnen met de aanleg van zes padelbanen op het sportpark van Tennisvereniging Heerhugowaard.

Voorzitter Piet Berkhout: “We zien padel voor onze huidige tennisleden en nieuwe leden als een prachtige aanvulling op het tennis. Padel is laagdrempelig en snel onder de knie te krijgen voor tennissers. Voor niet tennissers is de basis van het padellen eveneens redelijk eenvoudig aan te leren en nodigt het al snel uit tot meer. Padel wordt gespeeld door jong en oud, maar we hopen natuurlijk veel nieuwe leden te verwelkomen in de leeftijd tot een jaar of vijftig, we willen de vereniging namelijk verder verjongen.” 

Aanwinst voor vereniging

De vereniging ziet padel als aanwinst, omdat padel ook voor niet tennissers een geliefde sport blijkt te zijn. Piet: Het wordt ook eerder als een activiteit gezien, waardoor padeluitjes en -clinics georganiseerd worden door scholen, bedrijven, gemeentes en andere sportverenigingen. Padel leent zich ook uitstekend voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe wekelijks een baan willen huren om een uurtje te spelen. De levendigheid en instroom van nieuwe mensen op ons park zal hierdoor toenemen.”

Eén van de grootste

Met de aanleg van deze zes padelbanen beschikt de Tennis- en Padelvereniging Heerhugowaard vanaf mei 2022 over achttien tennis buitenbanen (waarvan vier all weather-banen), vijf binnenbanen en zes padelbanen en behoort daarmee tot een van de grootste en mooiste sportparken van Noord-Holland. Zodra de bouw is afgerond, naar verwachting ergens in april, wordt dit gevierd met ‘leuke acties’ op het park aan de Van Veenweg 100 in Heerhugowaard.

Kijk ook eens op www.tvhhw.nl

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda