Vlnr. Voorzitter Piet Berkhout, wethouder John Does, Eric de Lange en Sandra Corman-Wiers van de KNLTB en Sep van Sermondt van de padelcommissie.
Vlnr. Voorzitter Piet Berkhout, wethouder John Does, Eric de Lange en Sandra Corman-Wiers van de KNLTB en Sep van Sermondt van de padelcommissie. (Foto: Reinoudt van Dijk)

Padelbanen aanwinst voor Tennisvereniging Heerhugowaard

13 jan, 09:45 Bedrijf in Beeld

DIJK EN WAARD - Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover! Maandag 24 januari is onder toezicht van sportwethouder John Does van de gemeente Dijk en Waard en de KNLTB begonnen met de aanleg van zes padelbanen op het sportpark van Tennisvereniging Heerhugowaard.

Voorzitter Piet Berkhout: “We zien padel voor onze huidige tennisleden en nieuwe leden als een prachtige aanvulling op het tennis. Padel is laagdrempelig en snel onder de knie te krijgen voor tennissers. Voor niet tennissers is de basis van het padellen eveneens redelijk eenvoudig aan te leren en nodigt het al snel uit tot meer. Padel wordt gespeeld door jong en oud, maar we hopen natuurlijk veel nieuwe leden te verwelkomen in de leeftijd tot een jaar of vijftig, we willen de vereniging namelijk verder verjongen.” 

Aanwinst voor vereniging

De vereniging ziet padel als aanwinst, omdat padel ook voor niet tennissers een geliefde sport blijkt te zijn. Piet: Het wordt ook eerder als een activiteit gezien, waardoor padeluitjes en -clinics georganiseerd worden door scholen, bedrijven, gemeentes en andere sportverenigingen. Padel leent zich ook uitstekend voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe wekelijks een baan willen huren om een uurtje te spelen. De levendigheid en instroom van nieuwe mensen op ons park zal hierdoor toenemen.”

Eén van de grootste

Met de aanleg van deze zes padelbanen beschikt de Tennis- en Padelvereniging Heerhugowaard vanaf mei 2022 over achttien tennis buitenbanen (waarvan vier all weather-banen), vijf binnenbanen en zes padelbanen en behoort daarmee tot een van de grootste en mooiste sportparken van Noord-Holland. Zodra de bouw is afgerond, naar verwachting ergens in april, wordt dit gevierd met ‘leuke acties’ op het park aan de Van Veenweg 100 in Heerhugowaard.

Kijk ook eens op www.tvhhw.nl

Afbeelding
Verbeterdebuurt app ‘werkt niet’ Algemeen 9 mei, 16:36
Afbeelding
Weer fantastisch ouderwets Koningsdag vieren in Nieuwkoop en K&B Oranje 29 apr, 14:29
Afbeelding
Koningsdag barst na twee jaar weer volop los in het Groene Hart Algemeen 22 apr, 15:28
Afbeelding
WIN: Een VVV-bon met de Rodi Koningsdag-puzzel! Algemeen 19 apr, 16:55
Afbeelding
Analyse: welke coalitie komt er in Nieuwkoop en Kaag en Braassem? Politiek 15 apr, 09:41
Afbeelding
WINACTIE: Los de Paaspuzzel op en win! Algemeen 15 apr, 09:00
Afbeelding
WINACTIE: Los de Paaspuzzel op en win! Algemeen 12 apr, 15:00
Afbeelding
Scouts uit Ter Aar zijn de beste van de regio Nieuws 12 apr, 11:46
Afbeelding
Aanschuifmaaltijd in Zevenhoven Nieuws 8 apr, 11:10
Afbeelding
MKB-Deal ‘Boost Your Digital Business’ moet zorgen voor digitale groei Nieuws 8 apr, 10:30
Afbeelding
Nieuwe expositie in ‘t Reghthuys Cultuur 8 apr, 09:46
Afbeelding
Burgemeester opent tulpententoonstelling Nieuws 4 apr, 11:41
Afbeelding
Burgemeester opent tulpententoonstelling Nieuws 4 apr, 11:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Nieuwkoop

Op Rodi Nieuwkoop volg je het laatste nieuws uit Nieuwkoop. Rodi Nieuwkoop informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Nieuwkoop

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Nieuwkoop in je mailbox.