SIG blijft bouwen aan de zorg

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het nieuwe woonproject ‘Breestraat’ in hartje Beverwijk. Hier, op de hoek van de Breestraat en Peperstraat, krijgen aan het einde van de zomer 18 cliënten van Stichting SIG een prachtige eigen studio. 

Woonproject Breestraat: wonen en werken in hartje Beverwijk 

Stichting SIG biedt ondersteuning aan mensen met een beperking in de regio Midden- en Zuid-Kennemerland. Volwaardig wonen en zinvol werken en leven, midden in de samenleving, het zijn prioriteiten in de visie van SIG. Het nieuwe woonproject Breestraat voldoet hier in alle opzichten aan: voor alle bewoners een eigen studio, met zorg op maat aan de deur, aan de rand van het gezellige winkelgebied van Beverwijk en op loopafstand van het NS- en busstation. 

3 x 6 studio’s

Tot vorig jaar was hier woonzorgcentrum ‘BreePeper’ gevestigd Intussen is het gebouw boven de winkels van binnen compleet gestript, om ruimte te maken voor drie verdiepingen met elk zes studio’s, een gemeenschappelijke huiskamer, een grote keuken om samen te koken en een kantoor voor het team. Aan de achterzijde komt een groot terras. Begin september verhuizen de negen bewoners van woonproject Westerheem in Heemskerk hier naar toe, samen met negen nieuwe cliënten van de wachtlijst. De ‘Breestraat’ biedt straks 24/7 begeleiding op maat. 

Patatje

Riet (68), bewoonster van Westerheem, verheugt zich op de locatie, waar ze straks met haar acht medebewoners naar toe gaat. “Ik denk dat we er mooi gaan wonen, met een beetje reuring in de buurt en tegenover de Febo. Kan ik af en toe een patatje halen! Maar het zal ook wennen zijn, met nieuwe bewoners die we niet kennen.” Dat denkt Astrid (63) ook. “Ik hoop dat onze groep een beetje bij elkaar blijft.” Bovenaan staat ieders hoop op een eigen balkon.
“We gaan het zien”, besluit Mano (58). “Het is in elk geval een mooie plek en maar drie minuten lopen naar mijn werk bij de Inpakafdeling van Wisselwerk Dagbesteding.”

Uitbreiding team

Woonvoorziening Breestraat verwelkomt na de zomer niet alleen nieuwe bewoners, maar ook nieuwe begeleiders. Het team van Westerheem wordt fors uitgebreid om alle 18 bewoners begeleiding op maat te kunnen bieden. Assistent-begeleider Ilse Hofland (23), die sinds december op Westerheem werkt: “Er komen straks twee keer zo veel bewoners als nu, maar de begeleiding blijft kleinschalig en persoonlijk. Dat én de ontwikkelmogelijkheden die ik krijg, maken werken bij SIG voor mij aantrekkelijk. Ik krijg straks de kans door te groeien naar niveau 4, naar de functie persoonlijk begeleider. En ik ben in het team niet de enige ‘lerende’ begeleider, we hebben ook zij-instromers in een scholingstraject. Eigenlijk groeien we hier allemaal, elke dag.” 

Kom jij Team Breestraat versterken? 

  • Is werken met cliënten van verschillende leeftijden (jong en senior) iets voor jou? 
  • Kun je bewoners individueel en op groepsniveau begeleiden?
  • Werk je graag in teamverband?
  • Kun je samenwerken met het eigen netwerk/verwanten van de cliënt?
  • Vind je het leuk om samen een nieuwe woonvoorziening op te bouwen? 
  • Lijkt werken in het levendige hart van Beverwijk (goede verbindingen!) je leuk? 
  • Heb je geen moeite met wissel- en (soms) slaapdiensten?
  • Heb je een gerichte beroepsopleiding (Mbo 3+)?
  • Ben je bereid om extra scholing te volgen? 
  • Onderschrijf je de visie van Stichting SIG?

Hopelijk ben jij onze nieuwe (assistent-)begeleider bij woonproject Breestraat. Kijk voor meer info op onze website: www.sig.nu (Werken bij de SIG/Vacatures Wonen en Logeren). Stichting SIG, tel. 0251 – 257857, e-mail: info@sig.nu, Facebook: Stichting SIG

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda