Nieuwe expositie in ‘t Reghthuys

Cultuur
De expositie staat in het teken van de de tulp.
De expositie staat in het teken van de de tulp. (Foto: 't Reghthuys)

NIEUWKOOP - In het cultureel centrum ‘t Reghthuys in Nieuwkoop is een nieuwe expositie in het teken van de tulp te bezichtigen. De expositie is te bekijken op zaterdag 16 april en op zondag 17 en 24 april. 

“‘t Reghthuys in Nieuwkoop maakt zich sterk voor de tulp. Symbool van nieuwe energie en aankomend seizoen. Geeft hoop en vooral kleur aan het leven”, meent het centrum. “Er is keramiek van Diana Harteveld. De porceleinklei die als een moeilijke kleisoort wordt gezien, geeft een prachtig eindresultaat. Sierlijke vormen en er zijn prachtige glazuren gebruikt.”

Workshop

Aan de wanden hangen fotocollages van Marita Beukers. Zij gebruikt haar eigen foto’s voor het maken van de collages. Zo ontstaat er een nieuwe werkelijkheid, meent het centrum. Bovendien biedt het centrum u de gelegenheid een workshop te volgen in het maken van een schilderij in krijttechniek. Met als onderwerp de tulp.

“Kortom: loop eens binnen bij ‘t Reghthuys gevestigd aan het Reghthuysplein 1 in Nieuwkoop en en laat u inspireren”, aldus het centrum. Het centrum is extra open op tweede paasdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u naar de website: https://reghthuys-nieuwkoop.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda