Schilderijen en glas te zien tijdens Zomerkunst

Cultuur
Een van de kunstwerken die is te zien.
Een van de kunstwerken die is te zien. (Foto: Zomerkunst)

NIEUWKOOP - Tijdens de derde week van Zomerkunst zijn de werken van twee kunstenaars te bezichtigen in het Reghthuys in Nieuwkoop. Het Reghthuys is sinds dinsdag 14 juni tot en met zondag 19 juni geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag 18 juni is het Reghthuys al om 10.00 uur geopend.

Gerdien Meynen is afgestudeerd met tekenen, schilderen en grafische vakken op de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag. Schilderen is haar passie en ze werkt met acryl en olieverf op doek. De verbondenheid van mens en dier en dingen probeert Meynen met lijnen, vormen en kleuren weer te geven. De realiteit vraagt naar een eigen interpretatie. Dit geeft volgens het Reghthuys verrassende resultaten.

Ineke Smienk is autodidact en toont haar volgens het Reghthuys unieke objecten van glas. Na verloop van tijd ontdekte zij meer technieken zoals pentekenen, schilderen en recycle kunst. Zij is ooit begonnen met glas-in-lood, maar al snel nam de fantasie de overhand en ontwikkelde Smienk de glaskunst tot het huidige niveau. Verbeelding is het eerste vereiste. De vrijheid die dat geeft levert origineel werk op. Dit leidt tot een grote verscheidenheid aan mogelijkheden omdat de verschillende technieken een duidelijk connectie hebben met elkaar. Hierdoor ontstaan er bijzondere vormen en textuur.

Afbeelding

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda