Nieuwe exposities bij Bakker & De Vos

Nieuws
Het centrum heeft twee exposities die u kunt bezoeken.
Het centrum heeft twee exposities die u kunt bezoeken. (Foto: Bakker & De Vos)

NIEUWKOOP/TER AAR- Bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop en Ter Aar zijn momenteel twee exposities te bewonderen. In Nieuwkoop is het inmiddels de vierentwintigste tentoonstelling en in Ter Aar is het de vierde expo sinds de oprichting in 2012.

In Nieuwkoop bestaat de expo uit werken van Bert Tas en Ruud Willemse. U kunt van hen grafiek, etsen en tekeningen zien. “Tas heeft behalve zuivere etsen, ook uit gemengde technieken wat vooraf een verruiming betekende in de benadering en het creatief vastleggen van zijn onderwerpen. Mens, natuur en beweging vormen zijn inspiratiebronnen en dat resulteert in een grafisch spel met kleuren, lijnen en vlakken”, vertelt het centrum.

Willemse

Willemse is al jaren actief als kunstenaar en was lid van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging “De Onafhankelijken”, een club die sinds 1912 streeft naar vrijheid in werken en exposeren. “Hij exposeerde, net als Tas, al eerder in ons centrum, met een expositie die als thema had: Tekenen is spreken en schrijven tegelijk, een tekst die ook te bewonderen is op de gevel van het Rijksmuseum in Amsterdam.”

Ter Aar

In Gezondheidscentrum “De Aar” bestaat de expositie de komende maanden uit werk van Jeannet van den Berg-van Egmond. Ze schildert sinds 2005 en raakt vooral geïnspireerd door het werk van Gerard Huysman van wie ze ook les kreeg in de techniek van het olieverf schilderen, meent het centrum. “Ook leerde ze van hem hoe te kijken naar schilderijen. Ze leert nog steeds en heeft vooral affiniteit met het realistisch schilderen. Onder meer de foto’s van Steve Meccurry vormen voor haar een inspiratiebron.”

Bezoeken

“Uiteraard bent u van harte welkom om even binnen te lopen in Nieuwkoop of Ter Aar en te genieten van genoemde exposities”, aldus het centrum. Gevraagd wordt wel of u zich aan de geldende coronamaatregelen wilt houden.

De tentoonstellingen van het centrum zijn te bezoeken aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop en aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar. 

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda