Het centrum heeft twee exposities die u kunt bezoeken.
Het centrum heeft twee exposities die u kunt bezoeken. (Foto: Bakker & De Vos)

Nieuwe exposities bij Bakker & De Vos

24 jan, 11:31 Nieuws

NIEUWKOOP/TER AAR- Bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop en Ter Aar zijn momenteel twee exposities te bewonderen. In Nieuwkoop is het inmiddels de vierentwintigste tentoonstelling en in Ter Aar is het de vierde expo sinds de oprichting in 2012.

In Nieuwkoop bestaat de expo uit werken van Bert Tas en Ruud Willemse. U kunt van hen grafiek, etsen en tekeningen zien. “Tas heeft behalve zuivere etsen, ook uit gemengde technieken wat vooraf een verruiming betekende in de benadering en het creatief vastleggen van zijn onderwerpen. Mens, natuur en beweging vormen zijn inspiratiebronnen en dat resulteert in een grafisch spel met kleuren, lijnen en vlakken”, vertelt het centrum.

Willemse

Willemse is al jaren actief als kunstenaar en was lid van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging “De Onafhankelijken”, een club die sinds 1912 streeft naar vrijheid in werken en exposeren. “Hij exposeerde, net als Tas, al eerder in ons centrum, met een expositie die als thema had: Tekenen is spreken en schrijven tegelijk, een tekst die ook te bewonderen is op de gevel van het Rijksmuseum in Amsterdam.”

Ter Aar

In Gezondheidscentrum “De Aar” bestaat de expositie de komende maanden uit werk van Jeannet van den Berg-van Egmond. Ze schildert sinds 2005 en raakt vooral geïnspireerd door het werk van Gerard Huysman van wie ze ook les kreeg in de techniek van het olieverf schilderen, meent het centrum. “Ook leerde ze van hem hoe te kijken naar schilderijen. Ze leert nog steeds en heeft vooral affiniteit met het realistisch schilderen. Onder meer de foto’s van Steve Meccurry vormen voor haar een inspiratiebron.”

Bezoeken

“Uiteraard bent u van harte welkom om even binnen te lopen in Nieuwkoop of Ter Aar en te genieten van genoemde exposities”, aldus het centrum. Gevraagd wordt wel of u zich aan de geldende coronamaatregelen wilt houden.

De tentoonstellingen van het centrum zijn te bezoeken aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop en aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar. 

Afbeelding
Verbeterdebuurt app ‘werkt niet’ Algemeen 9 mei, 16:36
Afbeelding
Weer fantastisch ouderwets Koningsdag vieren in Nieuwkoop en K&B Oranje 29 apr, 14:29
Afbeelding
Koningsdag barst na twee jaar weer volop los in het Groene Hart Algemeen 22 apr, 15:28
Afbeelding
WIN: Een VVV-bon met de Rodi Koningsdag-puzzel! Algemeen 19 apr, 16:55
Afbeelding
Analyse: welke coalitie komt er in Nieuwkoop en Kaag en Braassem? Politiek 15 apr, 09:41
Afbeelding
WINACTIE: Los de Paaspuzzel op en win! Algemeen 15 apr, 09:00
Afbeelding
WINACTIE: Los de Paaspuzzel op en win! Algemeen 12 apr, 15:00
Afbeelding
Scouts uit Ter Aar zijn de beste van de regio Nieuws 12 apr, 11:46
Afbeelding
Aanschuifmaaltijd in Zevenhoven Nieuws 8 apr, 11:10
Afbeelding
MKB-Deal ‘Boost Your Digital Business’ moet zorgen voor digitale groei Nieuws 8 apr, 10:30
Afbeelding
Nieuwe expositie in ‘t Reghthuys Cultuur 8 apr, 09:46
Afbeelding
Burgemeester opent tulpententoonstelling Nieuws 4 apr, 11:41
Afbeelding
Burgemeester opent tulpententoonstelling Nieuws 4 apr, 11:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Nieuwkoop

Op Rodi Nieuwkoop volg je het laatste nieuws uit Nieuwkoop. Rodi Nieuwkoop informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Nieuwkoop

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Nieuwkoop in je mailbox.