Woontrend: kloostertafel

Accessoires
Je ziet de kloostertafel in veel huizen terugkomen.
Je ziet de kloostertafel in veel huizen terugkomen. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: ontdek of de authentieke kloostertafel bij jouw interieur past!   

Je ziet de kloostertafel in veel huizen terugkomen. Dit type tafel heeft dan ook een bijzondere herkomst. Het werd oorspronkelijk gemaakt van robuust hout uit bomen die in de buurt van een klooster stonden. Dit waren meestal eikenbomen. 

Robuuste uitstraling

De tafel bestaat - van top tot teen - uit hout. Zo zijn de noesten, ruwe nerven en scheuren in het hout goed te zien. Dit geeft het een authentieke én robuuste uitstraling. 


Vandaag de dag wordt de kloostertafel, naast eikenhout, ook van andere materialen gemaakt. Dit zijn bijvoorbeeld de houtsoorten grenen en teak. Deze creëren net als het eikenhout een robuuste en grove look. Het unieke karakter van de kloostertafel maakt het een statement piece, wat perfect te combineren is met de nieuwste woontrends!

Krachtige kleuren

Zo kun je het onderstel verven in een krachtige kleur, zoals oranje of mosgroen. Ga je liever voor fris? Verf het onderstel (of het tafelblad, wat je wilt) met een matte witte verf. 

Onderhoud kloostertafel

De kloostertafel is prachtig, maar heeft regelmatig een goede onderhoudsbeurt nodig. Zo is het verstandig om de tafel een paar weken niet te gebruiken na een oliebehandeling. Gebruik beschermende lak, een tafelkleed of placemats om eventuele vlekken te voorkomen. Is de tafel toch beschadigd? Geef de kloostertafel dan opnieuw een oliebehandeling. Zo goed als nieuw!

Je kunt de mooiste kloostertafels o.a. aanschaffen bij Schippers Lifestyle, Tafels 99, Gerard Keune en Goossens


Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!