Welk type oven past bij jouw huis?

Accessoires
Wij hebben alle soorten inbouwovens op een rijtje gezet. Handig!
Wij hebben alle soorten inbouwovens op een rijtje gezet. Handig! (Foto: Adobe Stock)

Wanneer je op zoek bent naar een goede oven, is het handig om te weten welke verschillende soorten er zijn én wat het beste bij jouw interieur past. Wij hebben ze op een rijtje gezet. Handig!

Heteluchtoven

De heteluchtoven is een populaire keuze. Dit type oven heeft genoeg ruimte voor grote ovenschalen. Een ventilator blaast lucht door de oven, zodat de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Je kunt er (bijna) alle gerechten in bereiden; van schotels tot lekkere pizza’s. Een nadeel: gerechten kunnen soms wat droog worden. 

Bakoven

Op zoek naar een simpele basisoven? Dan is de bakoven wat voor jou! Dit type oven heeft boven- en onderwarmte en één duidelijke functie: lekker bakken. Handig voor broden, cakes en taarten.

Conventionele oven

Ben je op zoek naar een oven waar je alle gerechten in kunt bereiden? Ga dan voor de conventionele oven! Dit type oven heeft boven- en onderwarmte én een grillstand. Ook kwetsbare gerechten zullen in deze oven niet snel uitdrogen of hard worden.

Combi-oven

De naam verklapt het al een beetje: ben je op zoek naar een magnetron en oven in één? Ga dan voor de combi-oven! Handig als je een ovenschotel langzaam wilt opwarmen, of juist een snelle hap klaarmaakt. Voor elk moment én elk gerecht wat wils!

Stoomovens

Vind je het belangrijk dat gerechten hun smaak en vitaminen behouden? Dan is een stoomoven een goede keuze. Water wordt omgezet in stoom om gerechten te laten garen. De meeste ovens hebben ook een bakfunctie. Er zijn verschillende typen stoomovens, waaronder de stoomoven met gedeeltelijke stoom, de stoomoven met volledige stoom en combi-stoomovens. 

Multifunctionele oven

Tegenwoordig hebben ovens vaak meerdere functies. Zo kun je kiezen uit een multifunctionele oven met hetelucht, turbo hetelucht, boven- en onderwarmte en stoom. Het verschilt per type oven welke mogelijkheden er zijn. Ben je gek op braden en bakken? Dan is dit een perfecte oven voor jou!

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!