Meetrainen voor 35e Dam tot Damloop

Partnerbijdrage

ZAANDAM - Atletiekvereniging Zaanland start dinsdag 9 april met haar Dam tot Dam-arrangement. Voor iedereen die mee wil doen is er zaterdag 6 april om 9.00 uur een informatiebijeenkomst in de kantine van de vereniging uit Zaandam. De Dam tot Damloop-hardloopwedstrijd vindt zaterdagavond 21 september (Damloop by Night) en zondag 22 september (10 Engelse mijl) plaats.

Partnerbijdrage dossier

AV Zaanland geeft zaterdag 6 april een toelichting op de inhoud van het arrangement en na afloop is er een lichte training. De atletiekvereniging raadt deelnemers dus aan niet te vergeten hun loopkleding mee te nemen. Het arrangement is ook geschikt voor onervaren hardlopers. Mensen kunnen wat betreft hun Dam tot Damloop-deelname kiezen voor de 8 kilometer op de zaterdagavond of voor de 16,1 kilometer op de zondag. De kantine van AV Zaanland is vanaf 8.30 uur open. Om 11.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Arrangement

Het arrangement bestaat naast de voorlichtingsbijeenkomst en introductietraining van zaterdag 6 april uit drie trainingen per week tot aan de Dam tot Damloop. Ook is er tot dan een maandelijks trainingsschema. De drie trainingen per week vinden dinsdag van 20.00 tot 21.30 uur, donderdag van 20.00 tot 21.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur plaats. Het is niet verplicht om drie keer per week te trainen. Om een goede opbouw in de training te waarborgen is het wel raadzaam om minimaal twee trainingen per week te volgen. Dinsdag en donderdag is er baantraining, zaterdag een duurloop.

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan bij het Zaanlands Lyceum in Zaandam. De ingang van AV Zaanland is aan het J.A. Laanplein. De training op de zaterdagochtend is een 'buitentraining'. Deelnemers starten dan bij een locatie op maximaal een half uurtje rijden (meerijden is mogelijk) vanaf AV Zaanland. Zo maken ze kennis met de prachtige natuur van de streek. Daarbij valt te denken aan het Twiske en het Amsterdamse Bos, maar ook de duinen en het strand staan op het programma.

Gedurende het arrangement krijgen deelnemers 10 procent korting bij RunX Zaandam. Zij houden zaterdag 4 mei bij AVZaanland een Running Sale met veel voordelige aanbiedingen. Onderdeel van het arrangement is bovendien vervoer van Zaandam naar Amsterdam met eigen bussen tijdens de Dam tot Damloop.

Deelname aan hardloopwedstrijden

Met het arrangement kunnen deelnemers ook meedoen aan:

Warming Up lopen in Assendelft: woensdag 21 - woensdag 28 augustus en woensdag 4 - woensdag 11 september

Loop voor Hoop: zaterdag 24 augustus

Family Breakfastrun: zaterdag 6 juli

De Zaankanterloop: zaterdag 14 september

Dam tot Damloop: zaterdag 21 september

Dam tot Damloop: zondag 22 september

After-party: dinsdag 24 september

Het Dam tot Dam-weekend is mede een succes door de inzet van heel veel vrijwilligers. Wie het leuk lijkt om op de zaterdag of zondag mee te helpen met dit evenement, kan dat doen. Wie zichzelf of iemand anders aanmeldt als vrijwilliger, zorgt ervoor dat AV Zaanland per vrijwilliger een kleine vergoeding van Dam tot Damloop-organisator Le Champion ontvangt. Daartoe kunnen mensen tijdens hun aanmelding bij www.inschrijven.nl 'vrijwilliger aanmelden' kiezen.

Kosten

Het Dam tot Dam-arrangement voor de zaterdagavond (8 kilometer) kost leden 50 euro en niet-leden 136 euro, met verplicht Dam tot Damloop-shirt. Deelname aan de 16,1 kilometer op de zondag kost leden 58 euro, met verplicht Dam tot Damloop-shirt, en 43 euro zonder shirt. Niet-leden betalen 150 euro met shirt en 135 euro zonder shirt. Deze kosten zijn inclusief 15 euro inschrijfgeld. Inschrijven en betalen kan vanaf zondag 7 april via www.inschrijven.nl.

Meer informatie is te verkrijgen via RunX Zaandam: 075-6315354, www.runX.nl/zaandam en bij de winkel zelf. Deze bevindt zich op Gedempte Gracht 58 in Zaandam. Ook bij AV Zaanland is meer informatie te verkrijgen, via Peter Scheijde: 075-6310833, dtd@avzaanland.nl en de website van de atletiekvereniging: www.avzaanland.nl.