Friethuis doet de mond watertanden

Partnerbijdrage
Medewerkster Igone voorziet de klant van heerlijke friet.
Medewerkster Igone voorziet de klant van heerlijke friet. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Waar kun je in Haarlem-Zuidwest ambachtelijke friet halen? Dat kan sinds kort bij Friethuis Haarlem. De zaak, gevestigd aan de Van Oosten de Bruinstraat 213, is met smaak ingericht en voldoet helemaal aan de look and feel van deze tijd. Strak, modern en beetje industrieel. De friet, gemaakt van een stevig Nederlands ras, wordt ter plekke gestift (gesneden in volksmond), voorgebakken en daarna voor consumptie vers afgebakken. Het is tijd voor een kennismaking.

Partnerbijdrage dossier

Door Lenna van den Haak

Eigenaresse van het Friethuis is Romy Drommel, een onderneemster pur sang. Het runnen van een zaak is Romy door haar Zandvoortse ondernemersfamilie met de paplepel ingegoten. Nadat ze in deze ruimte ijswinkel Soet was begonnen, merkte ze dat het niet liep zoals gepland. Snel schakelen is dan het plan. Een goede ambachtelijke patatzaak ontbrak volgens Romy in dit deel van Haarlem nog, dus de keuze was snel gemaakt. Na een flinke verbouwing is de zaak sinds drie weken geopend.

Vers gegrilde kip en zelfgemaakte sausen

Naast friet zijn er ook snacks en andere lekkernijen te koop. In een koelvitrine staan diverse ijssmaken (van Soet) uitgestald voor verkoop. Nog een reden om langs te komen is de heerlijke vers gegrilde kip. KipExpress Haarlem is tevens van Romy en heeft dus dagelijks verse kippen voor de gril. Wil je een lekkere saus bij je friet? Geen probleem. Bijna alle sausen worden dagvers gemaakt. Mayonaise, chili, spicy, satésaus en voor de liefhebbers sambal. Geen zin om uit huis te gaan? Binnenkort is de zaak ook online te vinden. Bestellingen kunnen dan tevens gedaan worden. Friethuis, dat smaakt naar meer.

Friethuis (Dagelijks open van 12.00 - 20.00 uur)

Van Oosten de Bruijnstraat 213

2014 VR Haarlem