Algemeen
Zaantheater wint weer. (Foto: Zaantheater)
Zaantheater wint weer. (Foto: Zaantheater) Zaantheater

Regio - De Grand Prix op het circuit van Sotsji in Rusland staat voor de vijfde keer op de Grand Prix-kalender. Het is een semi-stratencircuit en gaat door het Olympisch Park dat voor de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 is aangelegd. Het is een erg brede baan met lage kerbstones. Op de twee lange rechte stukken kan de snelheid oplopen tot 350 kilometer per uur.

De Grand Prix van Rusland werd vorig jaar gewonnen door Valtteri Bottas. Het betekende de eerste overwinning uit zijn carrière in de Formule 1. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen eindigden als tweede en derde. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de P4.

Max Verstappen finishte na een eenzame race op de vijfde plaats. De Nederlander was de wedstrijd als zevende gestart.Voor Sergey Sirotkin wordt het een speciaal weekend. De Rus rijdt zijn eerste thuiswedstrijd in de Formule 1. Hoge verwachtingen zal de Williams-coureur niet hebben van de race. Het hele jaar rijdt hij al rond in de achterhoede. Ook op het circuit van Sotsji zal het voor hem een lastige race worden. In vijftien races haalde Sirotkin slechts een punt.

Max Verstappen

Max Verstappen is heel sterk uit de winterstop gekomen. Na de goede prestaties tijdens de Grand Prix van België en Italië zette de Nederlander op het stratencircuit van Singapore weer een uitstekend resultaat neer. Hij kwalificeerde zich knap als tweede en finishte in de race achter Lewis Hamilton op de tweede plek. Verstappen was na de race blij met het resultaat: "Dat was niet slecht!"

Lewis Hamilton haalde in Singapore zijn 69e overwinning in de Formule 1. "Wat een dag en wat een weekend," aldus de Brit na de race. Hij loopt door zijn zege verder uit op Sebastian Vettel in het kampioenschap.

Lekker timmeren (Foto: Ria Houweling Bouwman)