Restaurant De Burg heeft flink geklust in coronatijd

Algemeen
De vernieuwde Koepelzaal in Restaurant de Burg is een plaatje.
De vernieuwde Koepelzaal in Restaurant de Burg is een plaatje. Foto: Theo Annes

Vernieuwde Koepelzaal is een plaatje

Partnerbijdrage dossier

NOORD-SCHARWOUDE – Een week na de verplichte sluiting, op zondag 15 maart, besloten de eigenaren van Restaurant De Burg de Koepelzaal eens flink aan te pakken.

''We hebben daarbij ons hele team ingeschakeld en iedereen deed graag mee!,'' zegt Ton Horseling. ‘We hebben Mijke Zijp van Zijp en Stijl gevraagd met ons mee te denken en het resultaat is verbluffend. Als je nu onze Koepelzaal ziet, weet je niet meer hoe het er eerst uitzag. Een compleet andere uitstraling. Nieuwe tafels, hoog en laag met bijpassende krukken. Een tiental lijsten met mooie beelden van vroeger en nu, grote planten die zorgen voor de groene balans en een fraai uitgevoerd metalen frame die het oude toneel verbindt met de Koepelzaal. De muren uitgevoerd in Night Blue zorgen voor een prachtige overgang naar het oker-geel van het originele plafond. En de koepel: die straalt als nooit tevoren. Dit alles in een modern jasje, maar met een grote knipoog naar vroeger.’’ In 1830 was op de huidige plek een kleine herberg. ‘’In 1860 besloot de herbergier er een grote zaal aan te bouwen: de Koepelzaal, een nostalgische zaal, met een prachtig authentiek Koepelplafond. Normaal kunnen we in deze zaal wel rond de 250 gasten ontvangen. Maar in deze coronatijd is de anderhalve meter bepalend. Daarom hebben we de zitplaatsen door de hele Koepelzaal verdeeld, zodat de veiligheid voor alle gasten is gewaarborgd.’’

Activiteiten

Voor groepsarrangementen, bruiloften en bedrijfsfeesten is de Koepelzaal een zeer geschikte ruimte. "In het najaar organiseren we het Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel. Op 25 oktober een muziekdiner met de band BluVelvet en op 22 november de Bunch of Barrels LIVE. Alles uiteraard coronaproof. Check de agenda op de site!"