Kijk mee naar het eerste ontwerp van de nieuwe woonvisie

Wonen
Afbeelding
(Foto: )

HOLLANDS KROON - Zowel nu als in de toekomst moet iedereen prettig kunnen wonen in Hollands Kroon. Daarom richt de gemeente zich extra aandacht op jongeren, starters en ouderen, zodat er voldoende geschikte en betaalbare woningen voor hen zijn in deze gemeente. Om dit te realiseren maakt de gemeente een woonvisie. . U mag hierover meedenken. Wat vindt u van de ambities die wij hebben? En hoe denkt u over de uitwerkingen en de kaders voor woningbouwplannen? Denk met ons mee via ons platform denkmee.hollandskroon.nl.

Waarom een nieuwe woonvisie?

De woonvisie speelt in op de toekomstige ontwikkelingen en op de woonwensen die de komende twintig jaar veranderen. Wat voor type woning mensen zoeken en wat hun woonwensen zijn, heeft te maken met leeftijd, inkomen en de samenstelling van het huishouden. De verwachting is dat de komende jaren het aantal ouderen toeneemt en daarmee ook de vraag naar geschikte woningen voor deze doelgroep. Starters zijn echter op zoek naar een heel ander type woning. De woonwensen kunnen erg uiteenlopen en de woningvoorraad moet hierop aansluiten. Een actueler woonvisie is hierom gerechtvaardigd.

Eerste ronde van meedenken

Drie maanden geleden is de gemeente gestart met het verzamelen van ideeën, aanvullingen en reacties op thema’s die te maken hebben met wonen in Hollands Kroon. Vanuit ervaring, kennis en betrokkenheid kon iedereen van zich laten horen via ons digitale platform Denk Mee Hollands Kroon. 

Reageer op het eerste ontwerp

Alle reacties die zijn binnengekomen tijdens de eerste ronde van meedenken zijn verwerkt. Deze input is meegenomen bij het opstellen van het eerste ontwerp Woonvisie Hollands Kroon. Dit ontwerp ligt nu ter inzage. Dit kan via het digitale platform denkmee.hollandskroon.nl tot vrijdag 4 september.

Vaststellen nieuwe visie

Op vrijdag 17 september wordt de gemeenteraad geïnformeerd over het ontwerp Woonvisie Hollands Kroon in een beeldvormende vergadering. We presenteren dan ook de uitkomsten van de twee rondes van meedenken in het proces naar een nieuwe woonvisie. Deze uitkomsten geven de raadsleden een beeld van hoe de inwoner denkt en wat de inwoner wenst op het gebied van wonen. In navolging van deze vergadering gaat de woonvisie uiteindelijk de besluitvorming in.