Alkmaar krijgt zes miljoen voor Overstad

Algemeen
De subsidie van het Rijk wordt onder meer gebruikt voor het versneld realiseren van een aantrekkelijk en groen verblijfsgebied.
De subsidie van het Rijk wordt onder meer gebruikt voor het versneld realiseren van een aantrekkelijk en groen verblijfsgebied. (Impressie: archief)

ALKMAAR - Goed nieuws voor Overstad. Alkmaar krijgt namelijk zes miljoen voor het realiseren van 1000 woningen. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt door Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Overstad is een van de 27 projecten (ruim 51.000 woningen) die kunnen rekenen op een financiële bijdrage vanuit de woningbouwimpuls. Het Rijk investeert in totaal 290 miljoen om de woningbouw te stimuleren.

De toegekende € 6,0 miljoen uit de woningbouwimpuls moet worden ingezet als bijdrage voor toekomstige investeringen die noodzakelijk zijn voor de woningbouw in het gebied. Zoals het (versneld) realiseren van een aantrekkelijk en groen verblijfsgebied, het faciliteren van de bouw van bijna 350 woningen op eigen (gemeentelijk) terrein en het bevorderen van wandelen en fietsen door onder andere de bouw van twee langzaam verkeer bruggen. De ongeveer 650 andere woningen worden op particuliere grond gebouwd.